Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi'nde | Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleşen BRICS Zirve'sinin ikinci gününde programına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi'ndeki liderlerle aile fotoğrafı çekildi

BRICS Zirvesi kapsamında Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun bir temas programı gerçekleştiriyor.

Zirve liderleriyle birlikte aile fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS üyesi ülkelerin genişletilmiş oturumuna da katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu önemli ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar eşlik ediyor.

Zirve vesilesiyle liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya Savaşı'nın son durumu, İsrail'in bölgesel saldırıları ve güncel küresel konular ele alındı.

Erdoğan, Türkiye'nin Rusya ile olan ilişkilerinin sağlam temeller üzerine inşa edildiğini ve her alanda daha da güçlenmesini hedeflediklerini vurguladı.

Benzer Videolar