Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi için Tataristan'a gitti | Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleşecek BRICS Zirvesi'ne katılmak için Ankara'dan yola çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılmak için özel uçak "CAN" ile Tataristan'a hareket etti. Uçak, saat 10.35'te Esenboğa Havalimanı'ndan kalkış yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve diğer yetkililer uğurladı.

Erdoğan'ın Tataristan'a yaptığı yolculukta, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yer aldı.

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştireceği bildiriliyor. Görüşmede, ikili ilişkiler ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Benzer Videolar