CUMA HUTBESİ 25 EKİM | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!

Bu Cuma, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan hutbe, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Peki, 25 Ekim Cuma hutbesinin konusu neydi? Bu haftanın hutbesinde neler anlatıldı? İşte detaylar...

25 EKİM CUMA HUTBESİ

VATAN MÜDAFAASI MUKADDESTİR

Sevgili Müslümanlar,

Peygamberimiz (s.a.s), vatan müdafaasının önemine ve faziletine dair bir hadiste şu sözlere yer verir: "Vatanı korumak için bir gün ve bir gece nöbet tutmak, bir ay nafile oruç tutup geceleri nafile namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Mümin nöbet tutarken ruhunu Allah'a teslim etse bile amel defteri kapanmaz. Allah, onu rızıklandırmaya devam eder…"

Bu hadis, vatan müdafaasının kutsal bir görev olduğunu ve vatanını korumak için çaba gösterenlerin büyük bir sevap kazanacağını açıkça ortaya koymaktadır. Vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerin ise Allah katında en büyük nimetlerle ödüllendirileceğine işaret etmektedir.

Değerli Müminler,

Vatan müdafaası, sadece yaşadığımız toprağı korumaktan ibaret değildir. Dinimizi, canımızı, malımızı, namusumuzu ve neslimizi her türlü tehlikeden korumaktır. İstiklal ve istikbalimizi güvence altına almak, birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmek için çaba göstermektir. Vatan müdafaası, en değerli hazinemiz olan ailemizi korumaktır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü ideolojilerin ve sapkın akımların etkisinden uzak tutmaktır. Vatan müdafaası, işimizi ve mesleğimizi en doğru şekilde yapmak, insanların canına ve malına zarar vermemektir. Dinimizi ve duygularımızı istismar etmek isteyen hainlere karşı uyanık olmaktır.

Sevgili Kardeşlerim,

Millet olarak, aziz vatanımızı korumak için nice zorluklar atlattık. Bütün sıkıntılarımızda tek dayanağımız Yüce Rabbimiz oldu. Her durumda O'na güvendik, O'na sığındık. "Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin; iman etmişseniz üstün olan sizsiniz." ayetinin müjdesi ile asla yılmadık. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in "Mümin, mümin kardeşi için birbirine sımsıkı kenetlenmiş tuğlalardan oluşan bir bina gibidir." hadisi gereğince birbirimizi destekledik. Malazgirt'te, Çanakkale'de, Milli Mücadele'de vatanımızı korumak için canla başla mücadele ettik. Zalimlere asla geçit vermedik.

Değerli Müminler,

Dün olduğu gibi bugün ve yarın da ülkemize ve milletimize yönelik hain planlar boşa çıkacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış, hiçbir ahlaki değer tanımayan dâhili ve harici teröristler, kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne göz diken hainler, güven ve huzur ortamımızı bozamayacak, gücümüzü zayıflatamayacak, ümitlerimizi söndüremeyecektir. Rabbimiz, "Kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır." vaadiyle bizlere umut vermektedir. "Yakında o zalimler topluluğu da yenilecek, arkalarını dönüp kaçacaklardır." ayetinde belirtildiği gibi, dünyayı savaş alanına çevirmeye çalışan terör örgütleri ve arkalarındaki şer güçleri mutlaka hezimete uğrayacaktır.

Sevgili Müslümanlar,

Etrafımızın ateş çemberine döndürülmek istendiği bugünlerde, İslam kardeşliğini temel alarak birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekmektedir. Her alanda güçlü olmak için daha çok çalışmalı, daha çok çaba göstermeliyiz. İyiliği hayatımızın her alanında hakim kılmalı, kötülüğe ve kötülere engel olmalıyız. Çocuklarımızın iyi bir insan, bilinçli bir Müslüman olarak yetişmesi için sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. İnsanların huzuruna, canına, malına kast edenlere karşı birlik olmalıyız. Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anmalı, uğruna canlarını feda ettikleri değerleri yaşatmalıyız. Hülasa, ülkemize ve milletimize karşı oynanan kirli oyunları feraset ve basiretle boşa çıkarmamız gerekmektedir.

Bu vesileyle, huzurla yaşadığımız vatanımızı bize yurt kılan aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Hutbemi Enfâl sûresi kırk altıncı ayetin mealiyle bitiriyorum: "Allah'a ve Resûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüzü kaybedersiniz. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir."

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Soğuk Haber Eğitim Yaşam Dini

"
Benzer Videolar