CHP’li Akdoğan: Kızılay’ın Araç İhalesinde Fiyat Artışı Skandalı

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Kızılay'ın 6 araçlık ihalesinde belirlenen teknik şartnameye sert eleştirilerde bulundu. Akdoğan, Resmi Gazete'de yayınlanan ihale duyurusunda, araçların sıfır olması, en az 150 beygir güçte olması, otomatik klima, yağmur sensörü gibi özelliklere sahip olması gibi şartların belirlendiğini vurguladı.

Akdoğan, "Bu özelliklere sahip 6 aracı ben ve siz 5 milyona alabiliriz ancak Kızılay bu araçları 12-13 milyona alıyor" diyerek, ihale şartnamesindeki fiyat şişirmeyi eleştirdi. Akdoğan, Kızılay'ın araç ihalesindeki fiyat farkının 2,5 kat olduğunu belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"Kızılay, depremde çadır satıyor ve her fırsatta IBAN atıyor" diyen Akdoğan, Kızılay'ın bir kamu kurumu değil, ancak Cumhuriyet ile özdeşleşmiş bir kurum ve onursal başkanının Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlattı. Akdoğan, Kızılay'ın sıradan bir STK olmadığını ve bu nedenle daha makul bir şekilde hareket etmesi gerektiğini savundu.

Akdoğan, "Fiyat farkı 1 lira da olsa peşine düşeceğiz, bu zihniyeti her kurumdan defedeceğiz" diyerek, Kızılay'ın aşırı fiyatlandırma politikasına karşı mücadele edeceğini vurguladı.

CHP'li Akdoğan: Kızılay'ın Araç İhalesinde Fiyat Artışı SkandalıKaynak: ANKA / Güncel

Milletvekili Umut Akdoğan Kızılay Ankara

"
Benzer Videolar