CHP Lideri Özgür Özel’den Eğitimde Özelleşmeye Dur Dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de eğitimin özelleşmesinin geri dönülemez bir noktaya geldiğini belirterek, bu duruma "dur" denmesi gerektiğini ifade etti. Özel, eğitimdeki ticarileşmenin yozlaşmaya ve savrulmaya yol açtığını vurgulayarak, paralı eğitimin eşitsizliği artırdığını ve bu sistemi kökten değiştirmenin elzem olduğunu söyledi. Özgür Özel, "Hemen olmayacak; ama bizim iktidarımızda eğitim asla bir gün öncesine göre daha ticari olmayacak. Her gün ticari eğitimden kamusal, eşit, kaliteli ve ayrımsız bir eğitim politikasına ve öğretim düzeyine dönmek durumundayız" dedi.

Özel, partisinin Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Hasan Ali Yücel Kültür Evi'nde düzenlediği 'Eğitim Zirvesi Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılan anketlerde velilerin büyük çoğunluğunun çocuklarının aldığı eğitimden memnun olmadığını belirtti. Ayrıca, nitelikli eğitime ulaşmanın sınıfsal bir soruna dönüştüğünü ve devlet okullarındaki eğitim kalitesine güven duyulmadığını ifade etti.

'SINIFLARIN ÇOCUKLARI VAR'

Özgür Özel, "Çocuğun sınıfı yok; ama sınıfların çocukları var Türkiye'de. Sınıfların çocukları birbirinden çok farklı nitelikte, kalitede eğitim alıyorlar" diyerek, eğitimdeki eşitsizliğe dikkat çekti. Yabancı dil eğitiminin yetersizliğine değinen Özel, "Dünyada mesleğini yapmak istediğinde mutlaka yeniden bir yabancı dil eğitimine, yurt dışında dil okuluna ihtiyaç duyulan örnekler var etrafımızda" dedi.

'TAMAMI MALZEME İSTEDİLER'

Özel, okullardaki temizlik konusunu da ele alarak, yazın ortasında hijyen ile ilgili tehlikelere karşı belediyelerin yaptığı çalışmalardan bahsetti. Belediyelerin temizlik çalışmaları için okullara malzeme desteği sağladığını belirten Özel, "Erişilen okulların neredeyse dörtte üçü 'Aman bu okulu temizleyin. Çok büyük hizmet olur' dediler. Maalesef öğrenilince, duyulunca, haber olunca onlar 'Sakın ha temizletmeyin. Bu işi devlet yapamıyor, belediyeler yapıyor dedirtmeyelim' dediler" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Özgür Özel Politika Eğitim

"
Benzer Videolar