CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı Şantiyesini İnceledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattının şantiyesini ziyaret etti. Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Ataşehir istasyonunda incelemelerde bulundu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar ve Raylı Sistem Projeler Müdürü Setenay Uludağ, projenin son durumu ve geçirdiği evreler hakkında Özel'e bilgi verdi. Daha sonra Özel, gazetecilere açıklama yaptı.

Özel, metro hattının Finans Merkezi'ne hizmet vereceğini ve projenin tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı. Projenin, finans merkezlerinin yoğunlaştığı dönemlerde ihtiyaç duyulan bir anlayışla yapıldığını ve trafik yoğunluğu üzerindeki etkisinin yeterince değerlendirilmediğini söyledi. Özel, özellikle Finans Merkezi'nin açılması durumunda, orada çalışanların araçlarının yoğun trafiği daha da zorlayacağını savundu.

Özel, metro hattının TBM'nin indiği günden itibaren büyük bir sorunu çözeceğini ve trafik kaosunu engelleyeceğini belirtti. Ayrıca, hattın kuzeyden güneye önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurguladı. Özel, metro hattının inşaatının hızlı ilerlemesinin takdire şayan olduğunu ifade etti.

Özel, geçmişte metro hattının inşası için TBMM'de yaşanan tartışmalara da değindi. Dönemin İBB Genel Sekreter Yardımcısının, sonradan Ulaştırma Bakanı olduğunu ve CHP'yi metro inşa etmemekle suçladığını hatırlattı. Özel, CHP'nin bu projeyi yüzde 5'te devraldığını ve 3 yıl boyunca hiçbir ilerleme kaydedilmediğini vurguladı. Özel, CHP'nin proje için gereken kaynağı sağlayarak inşaatı tamamladığını ve övünç duyulacak bir iş çıkardığını söyledi.

Özel, metro hattının önümüzdeki yıl ekim-kasım aylarında hizmete gireceğini ve emeği geçen herkesi kutladığını belirtti. Özel, şantiyede çalışanların yüzlerindeki mutluluğun, kurumun iyi yönetildiğinin ve çalışan memnuniyetinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

İBB Başkanı İmamoğlu ise metro hattının ihalesinin 2017 yılında yapıldığını hatırlattı. İmamoğlu, projenin 2,5 yıl sonra başlatıldığını ve durağan bir şantiyeyi bugüne kadar taşıdıklarını vurguladı. İmamoğlu, metro hattının önümüzdeki yıl ekim-kasım aylarında hizmete gireceğini duyurdu.

İnceleme gezisine CHP TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sevgi Kılıç, Volkan Demir, Özgür Karabat, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı ve Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler de katıldı.

Yerel Haberler Özgür Özel İnceleme Ataşehir Ümraniye istanbul Politika Ulaşım Güncel

Benzer Videolar