CENTCOM'un Yom Kippur paylaşımına sosyal medyada büyük tepki | Dış Haberler

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Yahudilerin bayramı Yom Kippur'u kutlamak amacıyla sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşım büyük tepki çekti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), X sosyal medya platformunda Yahudiler için kutsal bir sembol olan Şofar çalgısıyla bir paylaşım yaptı.

Bu paylaşım, binlerce kullanıcı tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. ABD'nin İsrail'e olan desteği sorgulayan pek çok yorum yapıldı. Bazı X kullanıcıları CENTCOM'un paylaşımını "ihanet" olarak nitelerken, Amerikalı ünlü oyuncu ve yapımcı Kevin Sorbo, "Çocuklarım yabancı bir savaşta ölmeyecek." şeklinde bir yorumda bulundu.

ABD halkının vergileriyle İsrail'in desteklenmesine karşı çıkan bazı kişiler ise CENTCOM'a "Siz hangi ülkenin gücüsünüz?" diye sordu. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımını kınayan kullanıcılar ise ABD'yi bu suçların bir parçası olmamaya çağırdı.

Yom Kippur, Yahudilikte en önemli kutsal günlerden biri olarak kabul edilir ve bağışlanma isteyen kişilerin oruç tutup sinagoglarda dua ettiği bir gündür.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar