Canan Dağdeviren kimdir? Halk Tv konuğu Canan Dağdeviren kaç yaşında, nereli? Canan Dağdeviren biyografisi!

İsmail Küçükkaya İle Yeni Bir Sabah programının bugünkü konuğu, bilim insanı Canan Dağdeviren oldu. Programda, çeşitli konular hakkında görüşlerini paylaşan Dağdeviren'in kim olduğu, yaşı ve nereli olduğu izleyiciler tarafından merak ediliyor.

CANAN DAĞDEVİREN KİMDİR?

Canan Dağdeviren, 1985 yılında İstanbul'da doğmuştur. Aslen Sivaslı olan Dağdeviren, ilk ve orta öğrenimini Kocaeli'nde tamamlamıştır. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programında yüksek lisans yapmış ve 2009 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde Illinois Üniversitesi Urbana-Champaign'de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında, esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerinde araştırmalar yapmıştır. Aralık 2014'te doktorasını tamamlamıştır.

Medikal teknoloji alanında çalışan Dağdeviren, pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirmiştir. Bu çalışmalarıyla Forbes'in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde yer almıştır.

Dağdeviren, bilime olan ilgisinin iki önemli dönüm noktasından kaynaklandığını belirtir. Bunlardan ilki babasının kendisine hediye ettiği Marie Curie hakkında bir kitap, ikincisi ise Erdal İnönü'den bizzat aldığı Anılar ve Düşünceler adlı eserdir. Özellikle Erdal İnönü ile tanışmasının, lisedeki alan seçiminde etkili olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca, motivasyonunun düşük olduğu zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk'ten ilham aldığını da belirtmiştir.

Dağdeviren'in çalışmaları, Washington Post, IEEE Spectrum, Forbes, Discover Magazine, MedGadget, Stat News, Nature Materials, AP News gibi birçok önemli yayın kuruluşunda yer almıştır.

BM Konuşması

Dağdeviren, malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarındaki çalışmalarına ek olarak, gelecek nesil genç bilim insanlarına ilham vermeyi amaçlamaktadır. Özellikle STEM kariyerine devam eden genç kadınları cesaretlendirmek için çaba sarf etmektedir. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını, dünyanın dört bir yanındaki genç beyinlerle bağlantı kurmak için kullanmaktadır.

Şubat 2018'de Birleşmiş Milletler'de Uluslararası Bilimde Kadın ve Kızlar Günü kutlamaları kapsamında, Barışı ve Kalkınmayı Sürdürmek için Diplomaside Bilimde Kadın Etkinliği'nde konuşmacı olarak yer almıştır.

Ödülleri/Başarıları

Dağdeviren, şu ödülleri ve başarıları elde etmiştir:

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah İsmail Küçükkaya Canan Dağdeviren Bilim İnsanı Soğuk Haber Teknoloji Eğitim Sağlık

Benzer Videolar