Camide Gönüllü Temizlik Yapan Yaşlı Adam Sopayla Darp Edildi

Ankara'da Yaşlı Adam Sokakta Saldırıya Uğradı

Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşlı bir adam, camide gönüllü olarak temizlik yaparken sopayla saldırıya uğradı. 81 yaşındaki Halil Şahin, caminin önünde saldırgan tarafından dakikalarca dövüldü ve yere sürüklendi. Ağır yaralanan Şahin, tedavi altına alındı. Saldırıdan sonra kaçan saldırgan G.A., polis tarafından yakalandı. G.A.'nın daha önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

Olay, dün ilçedeki Fazilet Camisi'nde meydana geldi. Halil Şahin, caminin önünde temizlik yaparken, arkasından gelen G.A. tarafından saldırıya uğradı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, G.A. Şahin'i abdesthane bölümüne çekerek sopayla vurmaya başladı. Daha sonra Şahin'i yere sürükleyerek, iç taraftaki gasilhaneye götürdü ve orada da darp etmeye devam etti. Sonrasında kaçtı.

Camiye gelen cemaat tarafından fark edilen Şahin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kulağında kesik, kafatasında kırık ve vücudunda çok sayıda yara olan Şahin, tedavi altına alındı. Şahin'in oğlu Hayati Şahin, saldırganın hiçbir gerekçe göstermeden babasına saldırdığını belirtti. Hayati Şahin, "Babamı öldüresiye dövmüş, dövdükten sonra biri gelince de içeriye çekmiş ve üzerine temizlik görevlisi yeleği giyerek, gelenlere 'ben temizlik yapıyorum, kimse girmesin' demiş. Babamı öldü diye oraya bırakmış, kimse babamı görmese orada ölecekmiş" dedi.

Şahidin saldırgan tarafından gasp edilmiş olabileceği düşünülüyor. Şahin'in şu an kendinde olmadığı, kafatasına dikiş atıldığı, kulağının parçalandığı, sağ elinin patlak ve kırık olduğu ve gözlerinin görmediği belirtiliyor. Ailesi şikayetçi oldu.

Saldırıya tanık olan esnaf Mithat Altun ise "İçeride sesini duydum, iniltiler geliyordu. Kapının arkasına da birtakım şeyler yıkmışlar açılmasın diye. Sonra kapıyı açtım. Halil Amca orada yatıyordu, kanlar içinde musalla taşının altına götürmüş. Hemen çıktım ambulansı aradım. Ambulans geldi hastaneye kaldırdılar. 81 yaşında kendi halinde bir adam, düşmanı olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Halil Şahin Politika Güvenlik 3-sayfa Ankara Güncel Mamak Suç

Benzer Videolar