Bursa’da Uçucular Grubu, TUSAŞ’a Terör Saldırısını Protesto Etti

Bursa Yunuseli Havalimanı'nda bir araya gelen pilot ve teknikerlerden oluşan 'Uçucular Grubu', Ankara'da TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını protesto etmek için anlamlı bir eylem gerçekleştirdi. Havalimanı apronunda 8 uçakla 'ay', 3 uçakla da 'yıldız' figürü oluşturarak, teröre karşı duruşlarını gösterdiler.

TUSAŞ'a düzenlenen saldırıda, 23 Ekim'de yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynayan kuruluşta çalışan beş kişi şehit olmuş, 22 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında kalite kontrol görevlisi, makine mühendisi, çalışanlar ve güvenlik görevlisi ile taksi şoförü bulunuyordu.

Uçucular Grubu, terörü lanetleyerek TUSAŞ'a desteklerini göstermek için bu eylemi düzenledi. THK Bursa Şube Başkanı Pilot Hatice Gündoğdu'nun öncülüğünde organize edilen etkinlikte, ay ve yıldızı oluşturan uçakların üzerine Türk bayrakları açıldı. Personel, bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

'BU SALDIRILAR BİZİ DURDURMAYACAKTIR'

Pilot Hatice Gündoğdu, "Ülkemizde yaşadığımız bu elim olaydan sonra Yunuseli Havalimanı'ndaki havacılarla TUSAŞ'a yapılan bu hain saldırıyı kınamak için bir araya geldik. Hem terörü lanetliyoruz hem de uçaklarımızla oluşturduğumuz ay yıldız figürü ile TUSAŞ'ı destekleyip, havacılığın ve teknolojinin ilerleyeceği yönünde mesaj verdik. Bu saldırılar bizi durdurmayacaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bursa Yunuseli Havalimanı Ay Yıldız Havacılık Güvenlik Ankara Güncel Terör Pilot Bursa TUSAŞ

Benzer Videolar