Bursa’da İmar Sorunu Daire Fiyatlarını Yükseltiyor

Bursa'da yeni imar alanlarının açılmaması, konut fiyatlarını zirveye çıkardı. Uzmanlar, yatırımcıların 1+1 ve 2+1 daireleri tercih ettiğini belirtiyor. İmar uygulamalarının gecikmesi, inşaat maliyetlerini artırıyor ve sosyal konut erişimini zorlaştırıyor.

Bursa'da yeni konut alanlarının imara açılmaması, ev fiyatlarını hızla yükseltiyor.

Sonuç olarak, 1+1 ve 2+1 daireler en çok tercih edilen konut tipleri haline geldi.

BURSA - Bursa'da yeni imar alanlarının eksikliği, gayrimenkul piyasasını olumsuz etkiliyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahibi olmak isteyenler zorluklarla karşılaşıyor. Uzmanlar, planlanan konut bölgelerinde imar çalışmalarının hızlandırılmasını öneriyor. Gayrimenkul Uzmanı Özkan Aydemir, fiyatların artmasıyla birlikte yatırımcıların daha küçük metrekareli dairelere yöneldiğini belirtti.

Milyonlarca liradan başlayan fiyatlarla, geniş metrekareli daireler yerine 1+1 ve 2+1 dairelere olan talep arttı. Özkan Aydemir, bu küçük dairelerin satışlarının hızla yükseldiğini ve inşaat maliyetlerinin artışıyla ortalama daire fiyatlarının 2,5-3 milyon TL'ye ulaştığını vurguladı. Nilüfer bölgesinde 2+1 dairelerin 5 milyon TL, 3+1 dairelerin ise 8,5-10 milyon TL'ye kadar çıktığını belirten Aydemir, tek odalı daire maliyetlerindeki 2,5 milyon TL'lik artışa dikkat çekti. Ayrıca, boşanma oranlarındaki artışın ve tek yaşayanların sayısının artmasının da bu küçük dairelere olan talebi artırdığını ifade etti.

İmar kısıtlamaları, konut fiyatlarını olumsuz etkiliyor.

Bursa'nın son 10 yılını değerlendiren Aydemir, geçmişte küçük metrekareli alanların imara açıldığını, ancak 20 yıldır bekleyen 1/5000'lik planlardaki konut bölgelerinin açılmamasının sektörü zor durumda bıraktığını dile getirdi. Arsa fiyatlarındaki artışın inşaat maliyetlerine yansıdığını ve imarlı bölgelerin artırılması gerektiğini vurguladı. Yeni imar alanlarının açılmaması durumunda, fiyatların daha da yükseleceğini ve sosyal konutlara erişimin zorlaşacağını öngördü.

TEKNOSAB'a yakın bölgelerin imara açılması acil ihtiyaç.

Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden TEKNOSAB'ın 4 bin çalışanı olduğunu ve 2027'ye kadar bu sayının 40 bine ulaşmasının beklendiğini belirten Aydemir, bu bölgeye yakın alanların imara açılmasının trafik yoğunluğunu azaltacağını söyledi. Hasanağa ve Göçmen Konutları bölgelerinde yaşanan trafik sıkışıklığını örnek gösteren Aydemir, yeni imarlı bölgelerin açılmasının ulaşım sorununu hafifleteceğini ve sosyal konutlara erişimi kolaylaştıracağını belirtti.

Bursa'da İmar Sorunu Daire Fiyatlarını YükseltiyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / ABDULLAH ÇİBİR - Ekonomi Sosyal Konut İnşaat Bursa
Benzer Videolar