Bursa’da Down Sendromlu Çocuğun Fotoğrafı Sosyal Medyada Yayımlandı

Bursa'da özel bir okulda eğitim gören 18 yaşındaki down sendromlu K.U.'nun ağzı koli bandıyla kapatılmış halde çekilen bir fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğrafın sosyal medyada büyük tepki çekmesi üzerine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı. K.U.'nun annesi N.K., polise verdiği ifadede, oğlunun ağzını bantladığı veya ağzı bantlı fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı iddialarını reddetti. N.K., "Oğlum down sendromlu olduğu için kendini ifade edecek durumda değil. Ben okul yönetiminin veya öğretmenlerin oğlumun ağzını bantladığını veya fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını düşünmüyorum. Fotoğrafı çekip paylaşan kişi veya kişilerden şikayetçiyim" dedi.

K.U.'nun 4 yıldır eğitim gördüğü Merkez Yıldırım ilçesindeki Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda yaşanan olay, kamuoyunda büyük bir infiale yol açtı. N.K., dün akşam polis merkezine giderek oğlunun ağzının bantlandığı fotoğrafın sosyal medyada yayınlandığına dair şikayetçi oldu. N.K., ifadesinde oğlunun bu zamana kadar ağzının bantlandığına dair herhangi bir bilgiye sahip olmadığını ve olayın araştırılmasını istediğini belirtti.

OKUL AİLE BİRLİĞİ ÜYELERİYLE OKULUN ÖNÜNE GELDİ

Bugün okulun önüne gelen N.K., kendisine destek veren okul aile birliği üyeleriyle basın açıklaması yaptı. N.K., "Okul yönetimi ve öğretmenlerimizden şikayetçi değilim. Benim şikayetim, çocuğumun fotoğrafını çekip sosyal medyada yayınlayan kişilerden. Gece saat yediden sonra çocuğumun gözündeki bandajı çıkarılmış ve bu fotoğraf sosyal medyada yayınlanmış. 2 senedir çocuğumun öğretmenini tanıyorum ve 5 senedir bu okula geliyorum. Sosyal medya üzerinden çocuğumun fotoğrafını yayınlayamazlar" dedi.

Olayın ardından jandarma ekipleri okulda inceleme başlattı. Müfettişler, okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin ifadelerini alıyor ve güvenlik kamerası görüntülerini inceliyor.

Haber: Barış YILMAZ Kamera: Yiğithan HÜYÜK/BURSA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Medya Güvenlik İnceleme Olaylar Güncel Eğitim Yaşam Medya Bursa

"
Benzer Videolar