Bursa’da 7 Yaşındaki Aye, Babasından Aldığı Böbrekle Hayata Tutundu

Doğuştan böbrek hastası olan 7 yaşındaki Suriyeli Aye, Bursa'da babasından yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata tutundu.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Aye'nin son 2 yıldır diyalize bağlı yaşadığı belirtildi.

Aye'nin babası Behruz Ahmet (34), kızının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için kendi böbreğini bağışlamak amacıyla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Gerekli tetkiklerin ardından Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Murat Demirbaş liderliğindeki ekip tarafından yapılan başarılı bir ameliyat sonucunda babadan alınan böbrek, Aye'ye nakledildi.

Demirbaş, 7 yaşındaki Aye'nin 2 yıldır diyalize bağlı yaşam sürdüğünü ve bu süreçte zorlu bir dönem geçirdiğini vurguladı.

Demirbaş, ameliyat sonrasında Aye'nin artık normal bir yaşam sürdürebildiğini ve kana kana su içebildiğini belirterek şunları söyledi: "Aye, bu kadar küçük yaşta büyük bir mücadele verdi. Sonunda bize başvurdu ve babasının bağışladığı böbrekle hayata tekrar tutundu. Bu hafta taburcu olacak. Babasından aldığımız böbreği, ilk defa retroperitonoskopik yöntemle, yani sırttan çıkartarak kapalı yöntemle yaptık. Bu yönüyle ameliyat özel bir öneme sahip."

Demirbaş, retroperitonoskopik yöntem hakkında bilgi vererek, "Bu yöntemde böbrek, hastanın sırtından kapalı bir şekilde çıkarılıyor. Laparoskopi ise karın içinden yapılan bir yöntemdir. Retroperitonoskopi, laparoskopiye göre daha üstün bir yöntemdir. Hastanın iyileşme süresi daha kısa ve hasta genellikle kısa sürede taburcu olabilir." dedi.

Kaynak: AA / Saliha Nur Köksal - Sağlık

Ameliyat 3-sayfa Sağlık Böbrek Suriye bursa

"
Benzer Videolar