Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2024 YKS’de Zirveye Yerleşti

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Spor Bilimleri Fakültelerinin tercih sıralamalarını açıkladı. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye'de en yüksek puanla tercih edilen Spor Bilimleri Fakültesi olarak zirvede yer aldı.

BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi, başarısını her geçen yıl artırıyor. Son yıllarda Türkiye'nin en çok tercih edilen ilk 5 Spor Bilimleri Fakültesi arasında yer alan BUÜ, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nde en yüksek puanla tercih edilen bölüm unvanını kazandı. Fakültenin Antrenörlük Bölümü de ilk sekiz içinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Nitelikli eğitimin getirdiği başarı

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yeni akademik yıl ile birlikte 50. kuruluş yıldönümlerini kutlamaya hazırlandıklarını belirterek, üniversitenin genelinde nitelikli eğitimi yaygınlaştırdıklarını vurguladı. 20'den fazla programın uluslararası akreditasyon kazandığını açıklayan Rektör Yılmaz, "Üniversitemizdeki kalite çalışmalarımız doğrultusunda eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalarımızın çıtasını her geçen gün daha da yükseltiyoruz. Araştırma üniversitesi vizyonumuzla birlikte bir yandan öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalışırken, diğer yandan da bilimsel faaliyetlerimizin sayısını artırıyoruz. Spor Bilimleri Fakültesi, bu anlamda önemli aksiyonlar yürüttüğümüz fakültelerimizin başında geliyor. Eğitim çalışmaları, sporcu destekleri ve akademisyenlerimizin sürdürdüğü faaliyetler sonucunda en çok tercih edilen fakültelerden biri haline geldik. Bu başarıda elbette akademik kadromuzun çok büyük bir rolü var. Her birini gönülden tebrik ediyorum. Yükselişimizin devam edeceğine gönülden inanıyorum," dedi.

"En iyisini hak ediyorlar"

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı da, gelinen noktadan son derece memnun olduklarını belirterek, "İyi bir akademik kadroya sahibiz. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Bölümlerimizdeki öğrencilerimize her zaman en iyisini vermeye gayret ediyoruz. Öğrencilerimiz de buradaki emeği ve samimiyeti görüyor ve çok farklı alanlarda başarılar elde ediyorlar. Olimpiyat şampiyonlarından tutun da Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları kazanan çok sayıda öğrencimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz. Gençlerimize layık olabilmek adına bizler de kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Başarımızı gören gençler de bu fakültede eğitim almak istiyorlar. Türkiye'nin en yüksek puanla tercih edilen fakültesi olmak bizi gururlandırıyor. Bununla beraber sorumluluklarımız da artıyor. Buna layık olabilmek ve başarımızı pekiştirmek için daha çok çalışacağız," şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Uludağ Üniversitesi Eğitim Rektör bursa Ösym Spor

Benzer Videolar