Bursa Uludağ Üniversitesi 50. Yılını Kutlayacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), kuruluşunun 50. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayacağını duyurdu. "Daha büyük hedeflere" sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikler, düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

BUÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı'nın yanı sıra Üniversite Senato Üyeleri, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosunun İstiklal Marşı ile başlayan programda, Rektör Yardımcısı ve 50. Yıl Etkinlikleri Koordinatörü Prof. Dr. Cafer Çiftçi, "50. yıl kutlamaları için özel bir logo, slogan, şarkı, posta pulu, promosyon ürünleri, etkinlik kılavuzu ve takvimi oluşturduk. Ayrıca, Bursa'nın önemli firmalarına ziyaretler gerçekleştirerek, akademik, sanatsal ve sportif etkinliklerimize ortak olmalarını talep ettik. Çoğu kuruluş taleplerimize olumlu yanıt verdi ve desteğini sundu. Yıl boyunca onlarca programa ev sahipliği yapacağız. 50. yılımız, üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirsin, daha büyük hedeflere" şeklinde konuştu.

50. Yıl Anı Videosu gösteriminin ardından, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz sahneye çıkarak, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak konuşmasına başladı. Üniversitenin kuruluş sürecini anlatan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, "Üniversitemiz artık 50 yaşında. Kurumumuzu yarım asırlık bir bilgi çınarı olarak görüyoruz. Olgun üniversiteler arasında yer alıyor ve Türkiye'nin araştırma kapasitesi olarak, düşünsel ve sanatsal dünyasına katkılar sunuyoruz. 50 yıl hem olgunluk hem de gençlik işaretidir" ifadelerini kullandı.

'BURSA'NIN YÜKSEKÖĞRETİM MARKASIYIZ'

Türkiye'deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, sıralamada daha yukarılara çıkmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Üniversitenin 300 binden fazla mezun verdiğini hatırlatan Rektör Yılmaz, "Türkiye'de toplam 208 üniversite bulunuyor. Bursa Uludağ Üniversitesi, araştırma üniversitesi olarak 23 üniversite arasında yer aldı. Göreve geldiğimizden beri, herkes bu sıralama için güçlü bir destek veriyor. Sadece bir etiket değil, dünyadaki daha seçkin üniversitelerin Türkiye'deki ligi olduğu için, bu ligde daha üst sıralara doğru yükselmemiz gerekiyor. Gelecek ufkunun, bu şehrin bir marka değeri olan markaların yanında hemen akla gelen bir markayız. Ligin içinde güçlü bir şekilde temsil edilmemiz gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

KAMPÜS YENİDEN AĞAÇLANDIRILACAK

Kampüste yapımı devam eden projelere de değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Kadın ve Çocuk Hastanesi ile Merkezi Dersliklerimizin inşaatlarını kendi bütçemizden sürdürüyoruz. Bunların dışında Organ Nakil Merkezimiz, Diş Hekimliği binamız ve İleri Teknoloji Laboratuvarımızın da inşaatlarını, hayırseverlerimizin bağışlarıyla yapıyoruz. 30 Haziran'da kampüste meydana gelen yangında, ormanın tahliyesi yapıldı. Islah çalışmalarımızı hızla tamamladık. 11 Kasım'da kapsamlı bir ağaçlandırma seferberliği başlatacağız. Toplam 5 hektarlık bir alanda projemizi hayata geçireceğiz. Kampüsümüz yine Bursa'nın akciğerleri olmaya devam edecek. Yakın zamanda 'Akıllı Kampüs' adıyla bir uygulama başlatacağız. Tıp Fakültesi ve Görükle giriş-çıkış kısmının serbest, fakülteler kısmında ise kontrollü girişlerin olduğu bir sistem geliştiriyoruz. Kampüs içerisinde yurtlarımız var ve zaman zaman olumsuz görüntülere şahit oluyoruz. Kampüsün genel güvenliği bizim için çok önemli. Bu konuda ciddi planlamalar yaptık, projeler hazırladık. Yakın zamanda bu projeleri tamamlayacak ve kampüsümüzü daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımızı başlatacağız."

Üniversitenin 50. Yıl şarkısının da tanıtıldığı organizasyon, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Haber-Kamera: Memet Can YEŞİLBAŞ/BURSA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Uludağ Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlik Rektör Kültür Eğitim Yerel Bursa

"
Benzer Videolar