Boşanma Davasında Tehdit ve Uzaklaştırma Kararı

Ankara'da Zehra G., eski eşi Halil S.'ye, evliliklerinin sona ermesinin ardından mal paylaşımı davası açtı. Mahkeme tarafından atanan bilirkişi, evlilik sırasında edinilen mal varlığının yarısının Zehra G.'ye verilmesi gerektiği sonucuna ulaştı. Halil S. ise bu karara şiddet içeren bir dille itiraz etti ve Zehra G.'nin öldürülmesi gerektiğini savundu. Zehra G. ise eski eşinin tehditleri üzerine uzaklaştırma kararı aldırdı.

Zehra G. ve Halil S., 31 yıllık evliliklerini 2018 yılında sonlandırdı. Boşanma davası, Halil S.'nin sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle açılmıştı. Boşanma sürecinde Zehra G., Halil S.'den nafaka almaya hak kazandı. 2021 yılında Zehra G., evlilik sırasında edinilen malların paylaşımı için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, bu konuda bilirkişi raporu hazırlanması talep etti. Bilirkişi raporunda, çiftin evlilik boyunca sahip olduğu taşınmazların yarısının Zehra G.'ye verilmesi önerildi.

Halil S., mahkemeye sunduğu itiraz dilekçesinde, bilirkişi raporunu kabul etmediğini ve Zehra G.'nin öldürülmesi gerektiğini savundu. Dilekçede, adalete olan güvensizliğini dile getirdi ve bilirkişinin tarafsız davranmadığını iddia etti. Zehra G., eski eşinin tehditlerine karşı 2'nci Aile Mahkemesi'ne başvurarak Halil S.'nin 1 ay süreyle uzaklaştırılmasını sağladı.

'KAPIYI KİMSEYE AÇAMIYORUM'

Zehra G., Halil S.'nin tehditleri nedeniyle yaşadığı korkuyu dile getirerek, can güvenliğinin olmadığını söyledi. Eski eşinin agresif bir yapıya sahip olduğunu ve evlilik boyunca kendisine şiddet uyguladığını ifade etti. Zehra G., Halil S.'nin mahkemeye sunduğu tehdit dolu dilekçeyi görünce şoke olduğunu ve evinden dışarı çıkmaya korktuğunu belirtti. Halil S.'nin kendisini öldürmeye teşebbüs edebileceğinden endişelendiğini ve evinin kapısını kimseye açamadığını söyledi.

'TEHDİT ALTINDAYIM'

Zehra G., Halil S.'nin bilirkişi raporuna karşı şiddet içeren bir dille itiraz etmesinin ardından, avukatı aracılığıyla savcılığa şikayette bulundu. Savcılık, Halil S. hakkında 1 aylık uzaklaştırma kararı verdi. Ancak Zehra G., bu kararın kendisini tam olarak güvende hissettirmediğini ve hala tehdit altında olduğunu belirtti. Zehra G., Halil S.'nin kendisine yönelik şiddet ve tehditlerinin cezalandırılmasını talep etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güvenlik Mahkeme 3-sayfa Güncel Ankara Şiddet Hukuk Kadın

"
Benzer Videolar