Boşanma davalarında yeni dönem: Eşlerden birinin istemesi yetecek

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan ve yargı sisteminde önemli değişiklikler getiren 22 maddelik bir kanun teklifi, bu hafta TBMM Başkanlığına sunulmaya hazırlanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığında yürütülen çalışmalar tamamlanmış bulunuyor. Bu kapsamda, noterlerin tatil günlerinde hizmet vermesi, boşanma davalarına ilişkin düzenlemeler ve istinaf süreçleri gibi konuları ele alan 22 maddelik teklif, Meclis Başkanlığına sunulacak.

DAVA SÜRESİ KISALTILIYOR

Teklifte, boşanma davasının reddedilmesinin ardından çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

TEKRAR BOŞANMA DAVASI AÇMA ŞARTI

Türk Medeni Kanunu'nun 166. maddesinde yapılacak değişiklikle, boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleşmesinden itibaren bir yıl geçmesi halinde, ortak hayat yeniden kurulamamışsa, evlilik birliği temelden sarsılmış sayılacak ve eşlerden birinin isteği üzerine boşanmaya karar verilebilecek.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nda (CMK) yapılacak bir başka düzenlemeyle, devlet üniversitelerinin Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) açmasına olanak sağlanacak.

Kaynak: AA / Kemal Karadağ - Politika

AK Parti Politika Güncel Hukuk Tatil Yargı

"
Benzer Videolar