Boş kalan eğitim fakültesinde 2 öğrencinin 17 hocası var

Aksaray Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 7 profesör, 7 doçent, 1 doktor ve 2 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 17 öğretim üyesine sahip. Ancak bu yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin tercih kılavuzunda 40 kişilik kontenjana sahip olan bu bölüm yalnızca 2 öğrenci tarafından tercih edildi.

ÖZEL DERS NİTELİĞİNDE EĞİTİM

Hürriyet'in haberine göre, bu iki öğrenci (biri Türk, diğeri Türkmenistanlı) 17 akademisyen kadrosu ile geniş sınıflarda eğitim alıyor. Bölümün bu yıl öğrenci sayısında yaşanan dramatik düşüşe dikkat çeken Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, eğitim fakültelerinin bir çıkmaza girdiğini belirtti.

ATAMA PROBLEMİ NEDENİYLE TERCİH EDİLMİYOR

Prof. Dr. Yılmaz, öğretmen atamalarında yaşanan zorlukların öğrencileri öğretmen yetiştiren bölümleri tercih etmekten alıkoyduğunu ifade etti. "Bu durum sadece fen bilgisi alanına değil, öğretmenliğin diğer branşlarına da yansıyor. Öğrenciler, bu fakültede eğitim görmenin bir karşılığının olmayacağını düşünüyor. Geçmişte temel bilimlerde de benzer bir sorun yaşandı. Pedagojik formasyonla çözülmeye çalışıldı ancak sorun eğitim fakültelerine de ulaştı. Tıpkı kelebek etkisi gibi, öğrenciler fen bilgisi bölümünü tercih etmedikçe bölümün puanları ve kalitesi düşüyor. Eğitim Fakülteleri bir çıkmaza girdi," diye konuştu.

Benzer Videolar