Bodrum’da Yenidoğan Çetesi İddiası: Anne Suç Duyurusunda Bulundu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Sümeyra A., 2018 yılında İstanbul'daki Reyap Hastanesi'nde dünyaya gelen oğlu Yahya Selim A.'nın yenidoğan çetesinin mağduru olduğunu iddia ederek hastane yetkilileri ve Dr. Fırat Sarı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sümeyra A., doğum sonrası bebeğinin "solunum sıkıntısı" ve "sarılık" gerekçesiyle bir hafta boyunca kuvözde tutulduğunu ve Dr. Fırat Sarı tarafından çeşitli bahanelerle oyalandığını belirtti. Sağlıklı bir doğum gerçekleştiğini ve bebeğinde önemli olmayan bir solunum sıkıntısı olduğunu ifade eden Sümeyra A., "2-3 saat solunum desteği verileceği ve öğlene kadar bebeğini yanına alabileceği" söylendiğini, ancak kısa süre sonra bebeğinin yoğun bakıma yatırılması için imza atması istendiğini söyledi.

"Birkaç günlük bir durum" denilmesine rağmen bebeğinin bir hafta boyunca yoğun bakımda tutulduğunu belirten Sümeyra A., hastane yetkililerinden bebeğini almak için ısrarcı olunca "solunumda sıkıntı olmadığı ancak sarılık başladığı" söylendiğini ifade etti. Sümeyra A., Dr. Fırat Sarı'nın kendisini korkutarak "bebek evde fenalaşırsa sorumluluk kabul etmeyeceğini" söylediğini iddia etti.

Sümeyra A., oğlunun 8. gün sonunda taburcu edildiğini fakat kendilerine epikriz raporu verilmediğini, kan tahlili sonuçlarının gelmesinden sonra da "taburcu evraklarında imza eksikliği" gerekçesiyle bir gece daha hastanede kalmaya zorlandıklarını belirtti. Sümeyra A., çocuğunu hastanede çıkardıktan sonra güvenilir bir doktora götürdüğünde "bebek yoğun bakıma ihtiyaç duymadığını" ve sarılığın "düzenli beslenme ile geçecek kadar hafif" olduğunu öğrendiğini söyledi.

Sümeyra A., yaşanan olayların ardından yenidoğan çetesi haberlerini gördüklerinde yaşadıkları endişeyi dile getirerek "kaç bebeğin hayatını kaybettiği ve kaç bebeğin engelli kaldığı" sorusunu gündeme getirdi.

Bodrum'da Yenidoğan Çetesi İddiası: Anne Suç Duyurusunda BulunduKaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yenidoğan Çetesi Yenidoğan Hastane 3-sayfa Sağlık Bodrum

"
Benzer Videolar