Bitlis’ten 36 Ülkeye Otomotiv Yedek Parçası İhracatı

Bitlis'te bulunan bir fabrika, otomotiv sektörüne ve ağır sanayiye yönelik filtreler üretmekte ve bunları dünya çapında 36 ülkeye ihraç etmektedir.

Devlet desteğiyle faaliyete geçen bu tesis, iç pazarda da önemli bir konuma sahiptir. Fabrika, araçlar için hava, yağ, yakıt ve polen filtrelerinin yanı sıra sanayi tesislerine yönelik baca hava kontrol sistemleri de üretmektedir.

2019 yılında faaliyete geçen fabrika, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu alanda tek olma özelliğine sahiptir. Üretilen filtreler, önde gelen araba markalarının motorlarında ve ağır sanayi sektöründe kullanılmaktadır.

Bitlis Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika, ürettiği yedek parçaları dünyanın dört bir yanına göndermektedir. Fabrikanın Satış ve Pazarlama Sorumlusu Esra Marhan, "En son teknoloji ile donatılmış tesisimizde en kaliteli filtreleri üretmeyi hedefledik. Filtrasyon ihtiyaçlarını en etkili şekilde karşılayan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da tek olan bir fabrikayız. 36 ülkeye ihracat yaparak, müşteri beklentilerini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlamak ve filtre akışını doğru şekilde sağlamak misyonumuzu benimsedik. Ağır vasıta, yağ yakıt ve polen gruplarında endüstriyel özel filtreler konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Ayrıca Bitlis bölgesinde önemli bir istihdam kaynağı olarak hizmet veriyoruz" dedi.

Bitlis'ten 36 Ülkeye Otomotiv Yedek Parçası İhracatıKaynak: İhlas Haber Ajansı / VAHİT OLCAY - Ekonomi

Otomobil İhracat Ekonomi Bitlis Dünya

"
Benzer Videolar