Birleşmiş Milletler’den Sudan’daki İnsani Kriz Açıklaması

Birleşmiş Milletler'in yaptığı açıklamada, Sudan'daki insani krizin giderek derinleştiği ve 5 yaşından küçük yaklaşık 3,7 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayınlanan ortak açıklamada, Sudan'daki insani krizin ülkedeki çatışmalardan etkilenen milyonlarca insanın acil yardıma ihtiyaç duymasına yol açtığı belirtildi. Açıklamada, ülkedeki temel hizmetlere, özellikle temiz suya, sağlık hizmetlerine ve barınağa erişimin son derece sınırlı hale geldiği ve hayati altyapının çöktüğü vurgulandı.

Açıklamada, 5 yaşın altındaki yaklaşık 3,7 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğu ve acil olarak hayat kurtarıcı tedavilere ihtiyaç duyduğu belirtilerek, "Bu çocuklar zaten açlıktan dolayı savunmasız durumdalar ve kısa sürede ulaşılmadıkları takdirde, sağlıklı akranlarına göre 11 kat daha yüksek oranda önlenebilir hastalıklardan ölüm riskiyle karşı karşıya kalacaklar" denildi.

Açıklamada, çatışmalar nedeniyle ülke içinde ve dışında yerinden edilmiş insanların sayısının 11 milyondan fazla olduğu belirtilerek, Birleşmiş Milletler'in en savunmasız gruplara hayat kurtarıcı malzeme ve koruma sağlama konusunda kısıtlamalarla karşılaştığı vurgulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Uluslararası İlişkiler Birleşmiş Milletler Sağlık Sudan Dünya Akut

Benzer Videolar