Bilim insanı, yeni keşfine eşinin adını verdi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, 21 yıllık titiz saha çalışmaları sonucunda, Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni bir akrep türü keşfetti. Bu yeni tür, Dedegöl Dağı eteklerinde ve Beyşehir Gölü'nde yer alan Hacıakif Adası'nda bulundu ve bilim dünyasına 'Euscorpius gulhanimae' adı verildi.

"EŞİME İTHAFEN İSMİ VERDİM"

Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, keşfettiği yeni akrep türüne, eşine duyduğu minnettarlık ve takdir duygularını ifade etmek amacıyla 'Euscorpius gulhanimae' ismini verdiğini belirtti. Yağmur, eşinin çalışmalarına verdiği sürekli destek için minnettar olduğunu dile getirerek, "Bu türü, yaptığım saha çalışmaları sırasında keşfettim. Eşim Gülhanım Yağmur'un desteği olmasaydı, bu keşfi gerçekleştiremezdim." dedi.

Beyşehir Gölü yakınlarındaki çam ormanında bulunan bu akrebin Türkiye için yeni bir tür olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yağmur, "Örnekleri incelediğimde, patellasındaki trichobothri sayılarının bilinen türlerden daha yüksek olduğunu fark ettim. Üstelik iki renkli bir tür. Bu özellikleriyle, bilinen türlerden net bir şekilde ayrılıyor." diye ekledi.

Bilim insanı, yeni keşfine eşinin adını verdi Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilim İnsanı Hayvanlar Beyşehir Türkiye Eğitim Güncel Konya Aydın Doğa

Benzer Videolar