Biden'den İran'a saldırı yorumu: Son olmasını umuyor! – Dünya haberleri | Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a düzenlediği misilleme saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Biden, İsrail'in İran'a yönelik saldırısının "son" olmasını umduğunu belirtti

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını "son" olarak görmeyi umduğunu açıkladı. Biden, Philadelphia'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili istihbarat yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, "Görünüşe göre askeri hedefler dışında bir şey vurmamışlar. Umarım bu bir sondur." dedi.

Biden, İsrail saldırıları öncesinde konudan haberdar olduğunu belirtti. Biden yönetiminden yetkililer ise ABD'nin saldırıda doğrudan yer almadığını, ancak İsrail ile yakın istişareler içinde bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan, İranlı askeri yetkililer daha önce, İsrail'den gelebilecek herhangi bir saldırıya "daha sert bir karşılık" verileceği uyarısında bulunmuştu.

İRAN, ABD'Yİ İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINDA SUÇ ORTAKLIĞIYLA SUÇLADI

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, yaptığı açıklamada İsrail savaş uçaklarının saldırılarını başlatmak için Irak hava sahasını kullandığını iddia etti. Temsilcilik, İsrail'in İran'ın askeri tesislerine yönelik son hava saldırılarında ABD'yi suç ortaklığı yapmakla suçladı.

Açıklamada, "Siyonist rejimin savaş uçakları, İran sınırından yaklaşık 70 mil uzaklıktaki Irak hava sahasından İran'ın çeşitli askeri ve radar tesislerine saldırdı. Irak hava sahası ABD ordusunun işgali, komutası ve kontrolü altındadır. Sonuç: ABD'nin bu suça iştirak ettiği kesindir." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'İN İRAN SALDIRISI

İsrail, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını duyurdu. İran, hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu, ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini belirtti.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını açıkladı. İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Benzer Videolar