Biden, dünya liderlerinin Trump'ın yeniden başkan olma ihtimalinden endişelendiğini öne sürdü | Dış Haberler

ABD Başkanı Biden, Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan eski ABD Başkanı Trump'ın yeniden başkan olma ihtimalinin dünya liderlerini endişelendirdiğini iddia etti. Biden, "Liderler birbiri ardına beni sessizce bir kenara çekiyorlar ve diyorlar ki, 'Joe, o kazanamaz. Demokrasim tehlikede.' diyorlar." ifadelerini kullandı

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan Donald Trump'ın yeniden seçilmesinin dünya liderlerini endişelendirdiğini belirtti. Biden, New Hampshire'daki konuşmasında, diğer ülkelerin liderleriyle özel görüşmeler yaptığını ve onların Trump'ın olası bir zaferinden endişeli olduklarını dile getirdiğini ifade etti.

"DEMOKRASİMİZ TEHLİKEDE"

Biden, "Liderler beni bir kenara çekip 'Joe, o kazanamaz. Demokrasimiz tehlikede' diyorlar," şeklinde konuştu. Dünya liderleri, Trump'ın iktidara dönüşünün uluslararası düzeni ve demokratik değerleri tehdit ettiğini düşünüyor.

Biden, ABD'nin dünyaya liderlik etme konusunda tek ülke olduğunu savundu.

BIDEN, TRUMP'I "SİYASİ OLARAK DIŞLAMALIYIZ" DEDİ

Başkan Biden, konuşmasının ardından kampanya ofisine giderek Trump'a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Trump'ın demokrasi için bir "tehdit" olduğunu söyleyen Biden, "Onu siyasi olarak dışlamalıyız. Yapmamız gereken bu," dedi.

Trump'ın kampanya sözcüsü Karoline Leavitt, Biden'ın "gerçeği ifade ettiğini" belirtti ve ekledi, "Biden ve Kamala Harris, Trump'ı adil bir şekilde yenemedikleri için başından beri siyasi olarak hedef almaya çalışıyorlar."

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar