Beyoğlu Belediyesi, 45 Devlet Okulunda Bakım ve Onarım Çalışması Başlattı

Beyoğlu Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin daha konforlu bir eğitim ortamında öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla 45 devlet okulunda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları başlattı. Bu çalışmalar, okulların her türlü ihtiyacını karşılayarak yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmelerini hedefliyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala başlatılan çalışmalar, okulların tamiratından boyasına, çevre düzenlemesinden temizliğine kadar geniş bir yelpazede yürütülüyor. Öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için sıra ve masalar tamir edilip temizleniyor, spor salonları, kapılar, pencereler, tuvaletler ve lavaboların bakım ve onarımları yapılıyor. Ayrıca iç ve dış cephe boyama, çatı tamiratı, bahçe duvarı onarımı ve engelli rampalarının düzenlenmesi gibi çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmaların üç hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

"BEYOĞLU ÇOCUKLARINA YAKIŞIR OKULLARA SAHİP OLACAĞIZ"

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, okulları ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Güney, "Beyoğlu'nun en değerli varlıkları olan çocuklarımız için çalışmaya devam ediyoruz. Bugün 45 devlet okulunda başlattığımız boya badana, ıslak zemin tamiratı, kazan dairesi tamiratı gibi çalışmalar, çocuklarımızın daha konforlu bir eğitim ortamında öğrenim görmelerini sağlayacak. Okullarımızı tek tek dolaştık. Örneğin Okçu Musa İlköğretim Okulu'nda boya badana işleri, ıslak zemin tamiratları ve geçen yıl soğuktan üşüyen çocuklarımızın bu kış ısınmaları için kazan dairesi tadilatını gerçekleştirdik. Okullarımızdaki çalışmalar devam ediyor. Bazı okullarımızda çalışmalar sona yaklaşırken, bazıları ise yeni başladı. Ancak inşallah yeni eğitim döneminde yenilenmiş, hijyenik koşullara sahip, lavaboları çocuklarımızın kullanımına uygun, sınıfları boyanmış, yani Beyoğlu'na ve Beyoğlu çocuklarına yakışır okullara sahip olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Beyoğlu Belediye Eğitim Güncel Haberler

"
Benzer Videolar