Beylikdüzü’nde 3 Gün Süren Elektrik Kesintisi Sakinleri Sokağa Döktü

Beylikdüzü'nde üç gündür elektriksiz kalan bir sokağın sakinleri, elektrik kesintisine çözüm bulunamaması nedeniyle BEDAŞ'a tepki gösterdi.

İSTANBUL - İstanbul Beylikdüzü'nde, üç gün süren elektrik kesintisinin ardından sokak sakinleri tepkilerini dile getirmek için sokağa çıktı. BEDAŞ ekiplerinin, sorunu gidermek için üçüncü günün sonunda ölçüm çalışmalarına başlaması, sakinleri öfkelendirdi. Vatandaşlar, ilk günden itibaren şikayetlerini bildirmelerine rağmen çalışmaların geç başlamasına ve yaşadıkları mağduriyetlere tepki gösterdiler.

Olay, Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi 120. Sokak'ta yaşandı. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre üç gündür elektrikleri kesikti. Bu süreçte, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. ekiplerinin arıza tespiti ve ölçüm çalışmaları üçüncü günün sonunda başladı. Mahalle sakinleri, sokağa çıkarak, bozulmuş ve kokan buzdolaplarındaki yiyecekler nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektiler.

"Yüzde seksen engelliyim ve ayakta duramıyorum"

Mahalle sakinlerinden Veysel Derviş, üç gündür elektrik olmadığını ve diyaliz hastası eşini damadının evine göndermek zorunda kaldığını söyledi. Kendisinin de yüzde seksen engelli olduğunu belirten Derviş, "Bu mahallede oturuyorum. 3 gündür elektrikler yok. Kaç defa 186'yı arıyoruz. Lakayt davranıyorlar. İki tane adam göndermişler. İki adam ile bu elektrik açılır mı? İki adımlık yere ölçüm gelmiyor. Bu halk ne yapsın? Diyaliz hastası hastam var. Damadın yanına gönderdim. Ben de yüzde seksen engelliyim ve ayakta duramıyorum. Bu kadar olmaz. O kadar merdiveni nasıl çıkacağım? Onu düşünüyorum. Milletin buzdolabından etleri koktu" dedi.

"Artık telefonumuzu da açmıyorlar"

Bir başka mahalle sakini Sultan Bayav ise, üç gündür elektriksiz oldukları için mağdur olduklarını belirtti. Bayav, "3 gündür elektriğimiz yok. Biz kış hazırlığı yaptık. Bir evde her şey elektriğe bakıyor. Bulaşık makinesi, elektrik süpürgesi, çocukların bilgisayarı. İnternet olmuyor elektrik olmadan. Evde süpürülmek isteniyor. Dolapta her şey bozulmuş. Evde koku var. Ne için bekliyorum ben üç gündür? Ben onun faturasını ödemeyince elektriğimi şıp diye kesmeyi biliyorsa en azından bir gün için benim arızamı gidermesi gerekiyor değil mi? Koskoca elektrik sektörünün mühendisi mi yok, işçisi mi yok? Binanın kapısından çıkıyorsunuz ama geri evinize giremiyorsunuz. Elektrik, otomatik basmıyor. Çağımızın sorunu elektrik ne yapabilirim ben? 186'yı arıyoruz, oradaki müşteri temsilcisi saat ikide geleceğini söylüyor. İkide arıyoruz. '7 buçukta gelecek' diyor. Artık telefonumuzu da açmıyorlar. Gelen görevliler 'Ölçüm cihazımız gelecek' diyorlar. Bizi geçiştiriyorlar. Mağduruz ve çocuklarımız ders çalışamıyor. Akşam karanlıkta oturuyoruz, telefon yok, iletişim yok, hiçbir şey yok. 3 saat durmaz başkası 3 gün çok uzun bir zaman. Diyaliz hastamız var. Amca hasta yüzde seksen engelliyim diyor. O kadın oğlunun evinde durmak zorunda mı üç gündür?" şeklinde konuştu.

Beylikdüzü'nde 3 Gün Süren Elektrik Kesintisi Sakinleri Sokağa DöktüKaynak: İhlas Haber Ajansı / MERT YILDIRIM - 3.Sayfa

Yerel Haberler Beylikdüzü İstanbul 3-sayfa Yaşam

"
Benzer Videolar