Beyin ölümü gerçekleşen adam organları alınırken uyandı

2021 yılında Kentucky'deki Baptist Health Richmond Hastanesi'nde meydana gelen bir olay, ABD sağlık sisteminde büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Aşırı doz nedeniyle hastaneye kaldırılan 36 yaşındaki Thomas 'TJ' Hoover II'ye beyin ölümü teşhisi konulmuş ve ailesi organ bağışına izin vermişti.

Ancak, organ bağışçılarının onuruna düzenlenen bir tören sırasında Hoover'ın gözlerini açıp etrafına bakması ailesini endişelendirdi. Doktorlar bunu refleks olarak nitelendirerek aileyi sakinleştirdi. Ne var ki, ameliyat sırasında cerrahlar organları almaya hazırlanırken Hoover hareket etti ve inledi.

Eski bir hastane çalışanı olan Nyckoletta Martin'in iddiasına göre, durum bildirilmesine rağmen organ nakli koordinasyon merkezi KODA, ameliyatın devam etmesini istedi. Ancak son anda ameliyat iptal edildi.

Olaydan sonra birçok çalışan istifa etti. Hoover hayatta kaldı, ancak hafıza, yürüme ve konuşma sorunları yaşıyor. Kız kardeşi Donna Rhorer, yasal vasi olarak kardeşinin bakımını üstlendi.

Hastane yönetimi ve KODA iddiaları reddetti. Olay, Kentucky Başsavcılığı ve ABD Sağlık Hizmetleri Kaynakları İdaresi tarafından araştırılıyor. Olay, organ bağışı sürecindeki kontrol mekanizmalarının yetersizliğini gözler önüne sererek sağlık sisteminde denetim mekanizmalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Beyin ölümü gerçekleşen adam organları alınırken uyandıHaberler.com / Abdullah Teymur - Sağlık

Amerika Birleşik Devletleri Beyin Ölümü Ameliyat Kentucky Hastane Sağlık Hukuk Dünya

"
Benzer Videolar