Beyaz Saray: İsrail dahil herkes UNIFIL'in rolüne saygı duymalı | Dış Haberler

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail dahil herkesin Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) rolüne saygı duyması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, düzenlediği basın brifinginde İsrail'in UNIFIL unsurlarına yönelik saldırılarını ele aldı. Kirby, İsrail'in UNIFIL'in Lübnan'daki barış koruma rolüne saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Kirby, bu konudaki endişelerini İsrail hükümetine açıkça ilettiğini belirtti.

Kirby, İsrail'in Beyrut'taki yoğun nüfuslu bölgelerde Hizbullah'a yönelik operasyonlarını yürütürken sivillerin ve BM barış gücü unsurlarının güvenliğini dikkate alması gerektiğini vurguladı. İsrail'in bu operasyonları sivillerin veya BM personeli yaşamlarını tehlikeye atmayacak şekilde yapma sorumluluğunu taşıdığını belirtti.

Kirby, son günlerdeki İsrail saldırılarında bazı Lübnan askerlerinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve İsrail'den bu konuda detaylı bilgi talep ettiklerini açıkladı.

İsrail, UNIFIL'i Hedef Aldı

UNIFIL, 10 Ekim'de İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını duyurmuştu. İsrail ordusu daha sonra, 13 Ekim'de Lübnan'ın güneyindeki UNIFIL tesislerine baskın düzenlemiş ve tesisin kapılarını tanklarla tahrip etmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, konuyla ilgili son açıklamasında, İsrail'in BM Lübnan Geçici Barış Gücü'ne yönelik saldırılarının savaş suçu oluşturabileceğini belirtmişti.

Benzer Videolar