Beşiktaş'ta Rashica Rafa Silva'yı bile geçti! Listede Türkiye'den yer alan tek isim

Milot Rashica, Giovanni van Bronckhorst’un Beşiktaş’a gelişiyle müthiş bir ivme yakaladı. Süper Lig’de 3 asistle takımın en iyisi olan 28 yaşındaki Kosovalı...

Geçtiğimiz sezon beklentileri karşılayamayan Milot Rashica, yeni sezonda teknik direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde bambaşka bir performans sergiliyor. Kosovalı oyuncu, 4 asistle takımın en önemli pasörlerinden biri haline geldi. Bunlardan biri de Avrupa sahnesinde gerçekleşti. Özellikle Süper Lig'de 3 gol pasıyla takımın en etkili ismi oldu.

28 yaşındaki Rashica, 1.94 asist beklentisiyle de zirvede yer alıyor. Bu alanda tecrübeli isim Rafa Silva'yı geride bıraktı. Rashica maç başına 2.3 kilit pas ortalamasıyla da bu kategoride ilk sırada yer alıyor.

Milot Rashica, Kosova Milli Takımı'nda da performansını sürdürüyor. Giovanni van Bronckhorst yönetiminde daha özgüvenli ve etkili bir futbolcuya dönüşen Rashica, Kosova'nın Litvanya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta asist yaparak takımına katkı sağladı.

CIES'in verilerine göre, 5 büyük lig dışında oynayan oyuncular arasında saha içerisinde en fazla şans yaratan oyuncular listesinde Rashica, 7. sırada yer alıyor. Bu listede Messi zirvede yer alıyor. Rashica, bu listede yer alan tek Türk futbolcusu. İlginç bir şekilde ilk 50 sırada başka bir Türk futbolcu bulunmuyor.

Benzer Videolar