Beko’nun Ankara Fabrikası, Global Lighthouse Network’e Kabul Edildi

Beko'nun Ankara'daki Bulaşık Makinesi Fabrikası, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Global Lighthouse Network'üne kabul edildi. Bu ağ, dünyanın en gelişmiş üretim tesislerini belirliyor.

Koç Holding'in açıklamasına göre, Koç Topluluğu dijital dönüşüm, inovasyon ve AR-GE çalışmalarına büyük önem veriyor ve gelişmiş üretim tesisleri ile dünya çapında takdir topluyor.

Global Lighthouse Network'e kabul edilen Beko fabrikası, Koç Topluluğu'nun bu ağa dahil olan dördüncü üretim tesisi. Daha önce Romanya'daki Ulmi Çamaşır Makinesi Fabrikası, Eskişehir'deki Buzdolabı Fabrikası ve Ford Otosan'ın Kocaeli Fabrikası bu ağa dahil olmuştu.

110.000 metrekarelik alana kurulu Ankara Bulaşık Makinesi Fabrikası, yapay zeka, makine öğrenmesi ve otonom sistemlerle donatılmış.

Beko, fabrikada kendi tasarladığı Nesnelerin İnterneti (IoT) altyapısını kullanarak tüm sistemleri entegre etti ve dijital dönüşümü başardı.

Fabrika, günde 5.2 terabayt veri topluyor ve 171 robotu bulunuyor. Mekanik üretim alanlarında %90 otomasyonla el değmeden bulaşık makinesi iç gövdesi üretilirken, dijital çözümler sayesinde karbon emisyonu %23 azaltıldı. Fabrika ayrıca 1500 MWh kapasiteli bir güneş enerjisi paneli sistemi ile enerji maliyetlerini düşürüyor.

Beko, artan taleplere yanıt olarak geliştirdiği IoT platformu FLOW ile 35'ten fazla dijital çözümü entegre etti. Bu sayede ürünlerin pazara giriş süresi %46 kısalırken saha arıza oranları %29,2 azaldı ve dönüşüm maliyetlerinde %26,1 iyileşme sağlandı. Ayrıca 1000'den fazla çalışan dijital yetkinliklerini geliştirdi.

"Fabrikamız, karbon emisyonunu düşürerek sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyor," diye belirtiliyor.

Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, teknolojinin hızlı ilerlemesinin sanayiyi dönüştürdüğünü ve uluslararası rekabeti şekillendirdiğini söylüyor. Koç Topluluğu'nun dijital dönüşüm, AR-GE ve inovasyona yönelik stratejik yatırımlarla geleceğe emin adımlarla ilerlediğini belirtiyor.

Çakıroğlu, Koç Topluluğu'nun akıllı fabrikalarının uzun yıllardır Türkiye ve dünya çapında en iyi örnekler arasında gösterildiğini vurguluyor.

Uyguladıkları Dijital Dönüşüm Programı kapsamında yaklaşık 2500 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Çakıroğlu, Beko'nun Ankara Bulaşık Makinesi Fabrikası'nın Global Lighthouse Network'üne seçilmesinden büyük gurur duyduklarını ifade ediyor. Dijital üretim yönetim platformu sayesinde verimliliğin, ürün kalitesinin ve rekabet gücünün arttığını ve fabrikanın karbon emisyonunu düşürerek sürdürülebilirliğe katkı sağladığını belirtiyor.

Teknoloji Ekonomi Üretim Ankara Dünya

Benzer Videolar