Bebeklerin Ölümüne Neden Olan Çetenin Liderinin İfadesi Ortaya Çıktı

İstanbul'da bebeklerin anlaşmalı hastanelere yönlendirilmesiyle haksız kazanç elde eden ve ihmallerle bebeklerin ölümüne yol açan bir örgütün lideri Fırat Sarı'nın ifadesi ortaya çıktı. Sarı, ifadesinde geçmişte PKK örgütü üyeliğinden hüküm giydiğini ve 5 yıl cezaevinde yattığını kabul etti. Cezaevinden sonra tıp fakültesini tamamladığını ve mezun olduğunu belirtti.

Bebeklerin ölümüyle sonuçlanan bu olayla ilgili soruşturma tamamlandı ve hazırlanan fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ise Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Mahkemenin iddianameyi inceleme sürecinde, örgüt lideri Fırat Sarı'nın ifadesi de dosyaya eklendi.

Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi olan Doktor Fırat Sarı, ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduğunu ve tıp fakültesindeyken PKK örgütü üyeliğinden hüküm giyip 5 yıl cezaevinde yattığını söyledi. Cezaevinden sonra eğitimine devam ederek mezun olduğunu ve zorunlu hizmetini Bingöl Kiğı'nda 3 yıl boyunca yaptığını belirtti. İstanbul'da çeşitli hastanelerde çalıştıktan sonra yaklaşık 7-8 yıl önce Medisense Sağlık Hizmetlerini kurduğunu ve şirketin %100 hissesine sahip olduğunu ifade etti. Geçimini ise doktorluk mesleğini yaparak sağladığını açıkladı.

Fırat Sarı, kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında, yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırıldığı, bakımsızlıktan bebeklerin 'eks olduğu', dış nöbetçi hemşire görevlendirildiği, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alındığı gibi iddiaların doğru olmadığını savundu. İddiaya göre bakımsızlıktan 'eks olan' bebek olmadığını ve yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire ve tam zamanlı bir doktor çalışması gerektiğini vurguladı. Doktorun kendisi olduğunu ve her şeyin prosedüre uygun olduğunu iddia etti.

Fırat Sarı, hesap hareketlerindeki paralar hakkında ise şirketine ve kendisine gönderilen paraların danışmanlık verdiği hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralar olduğunu açıkladı.

Sarı, ifadesinde hastanelerde çalışan doktor, hemşire veya başka sağlık çalışanlarına herhangi bir talimat vermediğini belirtti. Entübe olmayan bir bebeği entübe gibi gösterilmesi, 1. Düzeyde olan bir bebeğin 2. veya 3. Düzeyde gösterilmesi, uygulanmayan tedavileri uygulandı gibi gösterilmesi gerektiği, hastane muhasebeleri dahil kimseye söylemediğini vurguladı. Ayrıca curosoft veya başka bir ilacın saklanması, hastaneden dışarı çıkarılması, dışarı satılması veya hastaya uygulandı gibi gösterilip uygulanmaması gibi bir talimat da vermediğini açıkladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

istanbul Hastane Bebek PKK

"
Benzer Videolar