Bayburt’ta Öğrenciler Atık Malzemelerden Eşya Üreterek Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü öğrencileri, atık malzemeleri yeniden kullanarak yaratıcılıklarını sergileyen bir projede yer alıyorlar. "Sıfır Atık" projesi kapsamında, fabrikalar gibi düzenli bir şekilde çalışan öğrenciler, atölye ortamında, arılar gibi çalışkan bir şekilde ahşap eşyalar üretiyorlar.

Öğrenciler, çalışma masaları, çitler, elbise dolapları, sehpalar ve kitaplıklar gibi çeşitli eşyalar üretiyorlar. Bu eşyalar, kurumlarda kullanılarak geri dönüştürülmüş malzemelerin yeniden değerlendirilmesine katkı sağlıyor. Öğrenciler hem ürettikleri ürünlerle hem de kazançlarıyla ekonomiye destek oluyorlar.

Öğrenciler, paketlenmiş malzemeleri taşımakta kullanılan tahta paletleri atık olarak görmeyip geri dönüştürüyorlar. Bu sayede hem çalışma deneyimi kazanıyorlar hem de ürettikleri ürünlerden gelir elde ediyorlar. Yüksek verimlilik ve işbirliğiyle çalışan okul, adeta bir fabrika gibi işliyor.

Elbise dolabının her detayını incelikle düşünerek, kullanıma hazır gardıroplar üreten öğrencilerden Yusuf Yazıcı, "Bu gördüğünüz gardırobu arkadaşlarımla birlikte yaptık. Öncelikle atölyemizdeki daire testere makinesini kullanarak parçaları kestik, sonra pvc bantlama makinesinde güzelce bantladık. Gardırobun askılıkları, kravatlıkları için bölmeler tasarladık. Çekmeceleri santim santim ölçtük. Sürgü kapakları takıldıktan sonra kullanıma hazır hale geldi," dedi.

Bayburt'ta Öğrenciler Atık Malzemelerden Eşya Üreterek Ekonomiye Katkı SağlıyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / ÖZNUR DEMİR - Yerel

Anadolu Lisesi Teknoloji Ekonomi Bayburt Eğitim Çevre Yerel

"
Benzer Videolar