Başakşehir-Rapid Wien maçı öncesi son dakika

İstanbul Başakşehir, UEFA Konferans Ligi ilk haftasında yarın Avusturya ekibi Rapid Wien’i konuk edeceği maçla birlikte Avrupa kupalarında 57. randevusuna...

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi'nin ilk hafta maçında yarın sahasında Avusturya ekibi Rapid Wien'i konuk edecek. Bu mücadele, Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki 57. karşılaşması olacak. Turuncu-lacivertliler, daha önceki Avrupa maceralarında 22 galibiyet, 13 beraberlik ve 21 mağlubiyet elde etti. 81 gol atan Başakşehir, kalesinde 76 gol gördü.

Teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde Başakşehir, Avrupa'da 7. maçına çıkacak. Atan'ın göreve geldiği dönemde, Başakşehir Avrupa'da 6 maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 15 gol attı ve kalesinde sadece 1 gol gördü.

Başakşehir, Avusturya takımlarıyla daha önce 2 kez karşılaştı. 2019-2020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Wolfsberger'i hem evinde (1-0) hem de deplasmanda (3-0) yendi. Rapid Wien maçı, Başakşehir'in Avusturya takımlarıyla oynayacağı 3. maç olacak.

Rapid Wien, bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundan Avrupa kupalarına katıldı. Yeşil-beyazlılar, Wisla Krakow ve Trabzonspor'u eleyerek play-off turuna yükseldi. Play-off turunda Braga'ya elenen Rapid Wien, Konferans Ligi'nde grup aşamasına kaldı. Avusturya Ligi'nde 8 haftada 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 15 puan toplayan Rapid Wien, ligde ikinci sırada yer alıyor.

Maçın hakemliğini İsveç Futbol Federasyonu'ndan Adam Ladeback üstlenecek. Yardımcı hakemleri Niklas Nyberg ve Daniel Yng, dördüncü hakem ise Joakim Östling olacak. VAR koltuğunda İngiliz Peter Bankes, AVAR olarak ise Darren England görev alacak.

Benzer Videolar