Bartın’da Şiddetli Yağışlar Nedeniyle Önlemler Alındı

Bartın'da etkili olan yoğun yağış nedeniyle Bartın Çayı'nın taşma riski üzerine önlem olarak çuvallarla bariyerler inşa edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodlu uyarısı sonrasında Bartın Valiliği, dün gece il genelindeki tüm ilkokul ve ortaokulları 1 gün süreyle tatil ilan etti. Sabah saatlerinde kent genelinde 5 saatlik bir sürede 45 kilogram yağış düştü. Amasra ilçesinde ise metrekareye 51 kilogram yağış düştü. Şiddetli fırtınanın etkisiyle ilçenin küçük limanında 4 metre yüksekliğinde dalgalar oluştu. Polis ekipleri, Amasra'daki küçük ve büyük limanlara şerit çekerek vatandaşların girişini engelledi.

Bartın kent merkezinde aşırı yağış nedeniyle mazgallar sularla doldu ve bazı evlerin ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Bartın Çayı'nın geçtiği Yalı bölgesindeki belediye ekipleri, kum çuvallarıyla sel taşkınlarına karşı önlem aldı. Polis ekipleri, Bartın Çayı kenarında bulunan vatandaşları megafonla uyararak tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kentte yağış devam ediyor.

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Hava Durumu 3-sayfa Bartın Güncel Yaşam Polis Tatil

"
Benzer Videolar