Bartın’da Sağanak Yağış Sonrası Sel Önlemleri Alındı

Bartın'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bartın Irmağı'nın taşma riski üzerine, sel önlemi olarak kum dolu çuvallardan bariyerler oluşturuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodlu uyarısı üzerine Bartın Valiliği, il genelindeki tüm ilkokul ve ortaokulları bir günlüğüne tatil etti. Sabah saatlerinde kent genelinde 5 saatte metrekareye 45 kilogram, Amasra ilçesinde ise 51 kilogram yağış düştü. Amasra'da şiddetli fırtına nedeniyle küçük limanda 4 metre yüksekliğinde dalgalar oluştu. Polis ekipleri, vatandaşların güvenliği için Amasra'da küçük ve büyük limanlara giriş çıkışı engelledi.

Bartın kent merkezinde aşırı yağış nedeniyle mazgallar suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katları su baskınına uğradı. Bartın Irmağı'nın geçtiği Yalı bölgesinde belediye ekipleri, kum dolu çuvallarla sel taşkınına karşı önlem alarak, vatandaşları uyardı. Polis ekipleri, Bartın Irmağı kenarında oturan vatandaşları megafonla uyararak, dikkatli olmalarını istedi. Kentte yağış halen devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Hava Durumu 3-sayfa Bartın Güncel Yaşam Tatil

Benzer Videolar