Bakan Yerlikaya’dan ‘Tusaş’ Açıklaması: Hiçbir Şekilde Akademinin İçinde Rehin Olayı Yaşanmadı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine düzenlenen terör saldırısında yaralananları ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, hastane önünde yaptığı açıklamada, saldırı sırasında akademinin içerisinde herhangi bir rehin alma olayı yaşanmadığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, saldırı esnasında iki teröristin nizamiyeye geldiğini, saldırganlardan birinin kadın, diğerinin ise erkek olduğunu belirtti. Saldırıda maalesef beş vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 22 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan üçü aynı gün taburcu olurken, altı kişi hastanelerde tedavi altındaydı. Bugün itibarıyla sekiz kişi hastanede yatarken, 11 kişi daha taburcu olmuştu.

Olay anına ilişkin ayrıntılar paylaşan Bakan Yerlikaya, saldırganların nizamiyeye taksiyle geldiğini ve ateş açtığını söyledi. Saldırı sırasında kahramanca mücadele eden Atakan Şahin'in şehit olduğunu ve kadın teröristi yaraladığını belirtti. Yaralanan kadın terörist, yaralandığını fark edince kendini patlatmıştı.

Bakan Yerlikaya, olay yerine 10 dakika içerisinde 10 jandarma özel harekat timinin ulaştığını, daha sonra da 730 emniyet ve jandarma personelinin olay yerine sevk edildiğini ifade etti. Olay yerine ayrıca İHA'lar da gönderilmişti. Jandarma Komutan Yardımcısı, Ankara Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdürü ve iki bakan yardımcısı da olay yerine gitmişti.

Saldırıdan 12 dakika sonra, erkek teröristin akademi binasına girdiği bilgisine ulaşan özel harekat ekipleri, akademi binasına girmişlerdi. Erkek terörist, ekiplerin üzerine iki el bombası atmış ve çatışma çıkmıştı. Çatışmada iki özel harekat polisi hafif yaralanmıştı. Terörist, akademi binası içerisinde üçüncü kattaki bir tuvalete sığınmış ve saat 16.40'ta kendini patlatmıştı.

Bakan Yerlikaya, herhangi bir özel harekat polisinin veya jandarmanın saldırı sırasında silahla yaralanmadığını belirterek, özel harekat ekiplerinin becerilerini ve cesaretlerini vurguladı. Ayrıca, olaya müdahalede gösterilen çeviklik ve hız sayesinde, az sayıda kayıpla teröristlerin etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, terörist sayısı hakkında bazı medya kuruluşlarında yanlış bilgiler paylaşıldığını belirterek, kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Mardin'de kırmızı kategoride aranan bir PKK'lı teröristin çatışmada etkisiz hale getirildiğini, aynı olayda bir diğer teröristin de etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, 31 ilde PKK ile bağlantılı 176 şüphelinin gözaltına alındığını ve sorgulamalarının devam ettiğini söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, Ankara Başsavcılığı'nın olayı inceleyerek detaylı bir soruşturma yürüttüğünü ifade etti.

Bakan Yerlikaya'dan 'Tusaş' Açıklaması: Hiçbir Şekilde Akademinin İçinde Rehin Olayı YaşanmadıKaynak: ANKA / Güncel

İçişleri Bakanı Kahramankazan Soruşturma Güvenlik Ankara Güncel Terör TUSAŞ

"
Benzer Videolar