Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan: "Bizim yerli ve milli üretimimizin olduğu bir noktaya çok planlı bir saldırı gerçekleştirildi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, TUSAŞ'a yapılan saldırının planlı olduğunu ve milli üretimimizi hedef aldığını vurguladı. Sayan, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin yanına bırakılmayacağını" belirterek, "Bilişim, teknoloji, yapay zeka ve milli üretim konusunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu açıklamalar, 24'üncü kez düzenlenen Bilişim Zirvesi'24'ün açılış konuşmasında yapıldı. Zirvede, kamu, bilişim, akademi ve iş dünyasından katılımcılar, dijital çağın geleceğini ve ileri teknolojileri ele aldı.

Sayan, ülkenin güçlü olması gerektiğini ve terör saldırılarının ülkenin yürüyüşünü ve bağımsızlığını hedef aldığını ifade etti. TUSAŞ'a yapılan saldırının ardından, internette korku ve panik oluşturan içeriklerin yayılmasını önlemek amacıyla platformlar üzerinde önlemler alındığını söyledi.

Sayan, "Küresel rekabette ayakta kalmanın en önemli ayağı bilişim ve bilişim teknolojileridir" diyerek, sürdürülebilirlik ve yapay zekanın önemini vurguladı. Teknolojinin ancak insanla anlam kazanacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon çerçevesinde milli teknoloji hamlesinin bize sunduğu güç, ilham ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, "Zekaların Ortaklığı" başlıklı sunumunda, insan zekası ve yapay zekanın ortaklığının verimlilik sağlayacağını belirtti. Yapay zekanın hızlı ilerlediğini ve özel sektörün en büyük yatırımcısı olduğunu vurgulayan Halıcı, yapay zekanın olası risklerinin önlenmesi için de yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

BThaber Başkanı Murat Göçe, 2025 yılında gerçekleşecek Bilişim Zirvesi'nin 'yapay zeka, siber güvenlik ve bulut çözümleri' alanlarına odaklanacağını açıkladı. Göçe, zirvenin her yıl büyük ilgi gördüğünü ve sektörde bir itibar kazandığını belirtti.

Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan: Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FURKAN SERTTAŞ - Ekonomi

Ömer Fatih Sayan Teknoloji İstanbul Politika Ekonomi Terör

"
Benzer Videolar