Bakan Tekin: "Siber güvenlik konusunda toplumun korunmaya muhtaç bütün kesimlerinin korunabileceği bir yasal metin hazırlığı içerisindeyiz"
Ankara'da düzenlenen 3. Geleceğin Ekranı Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapıldı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, siber güvenliğin güçlendirilmesi için kapsamlı bir yasal düzenleme üzerinde çalışıldığını duyurdu. Bu yasanın, toplumun tüm hassas kesimlerini korumayı amaçladığını belirtti. Bakan Tekin, 18 milyon öğrenci, 1 milyon 200 binden fazla öğretmen ve 100 binden fazla kurumla çalışan Milli Eğitim Bakanlığı'nın, dijital okuryazarlık, bilinçli içerik tüketimi ve dijital ebeveynlik alanlarında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin dijital okuryazarlığı müfredata entegre ettiğini ve ebeveynlerin aktif katılımını hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, uluslararası raporların da altını çizdiği gibi, eğitim sürecinin başarısında ebeveynlerin rolünün büyük olduğunun altını çizdi.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise, medyanın düzenlenmesinin yanında, medya okuryazarlığının geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Şahin, ebeveynlerin dijital medya kullanımına ilişkin bilinç düzeyinin, alınacak önlemlerin etkisini doğrudan etkilediğini vurguladı. Çocukların ekran başında geçirdikleri süreyi düzenlemenin ve dijital içerikleri doğru şekilde değerlendirmelerinin, tüm düzenlemelerden daha etkili olduğunu belirtti.
Netflix Türkiye, ICC Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığında, TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi ev sahipliğinde gerçekleşen zirve, dijital okuryazarlık, bilinçli içerik tüketimi, dijital ebeveynlik ve hikaye anlatımının gücü gibi konuları ele aldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi Başkan Yardımcısı Berat Kuzu, Habitat Derneği Genel Başkan Yardımcısı Bora Caldu ve Netflix Türkiye temsilcileri zirveye katıldı. Zirve, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BURAK CAN EKİZOĞLU - Kültür Sanat Kültür Sanat Teknoloji Kültür Medya ```