Bakan Memişoğlu’ndan ‘Yenidoğan çetesi’ hakkında dikkat çeken sözler: Operasyon çok gizli ilerledi

Türkiye, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda 21 Mayıs 2023 tarihinde başlatılan bir soruşturma ile sarsıldı. Bu soruşturmanın hedefi, "Yenidoğan çetesi" olarak bilinen ve yeni doğan bebekleri tehdit eden bir suç örgütü. Çetenin, anlaşmalı olduğu hastaneler aracılığıyla ailelere ve bebeklerine dehşet saçtığı ve şimdiye kadar 10 bebeğin ölümüne yol açtığı biliniyor.

İlk İhbar Ne Zaman Geldi?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Yenidoğan çetesi" ile ilgili ilk ihbarın Mart 2023'te Bakanlığa ulaştığını açıkladı. Bakan, "Bebeklerimizi malesef bakamamış veya ölümüne sebep vermiş insanlık dışı cani bir çeteden bahsediyoruz" diyerek çetenin vahşetini vurguladı. Sadece İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün son bir yılda özel hastanelere 4 bin denetim gerçekleştirdiğini belirten Memişoğlu, çetenin çökertmek için gizli operasyonlar düzenlediklerini belirtti.

"Bu canice çeteyi biz çökerttik. Gizli operasyonlar yönettik. Bu çete bebeklerin canlarını hedef alan cani bir çete. İnsanlıktan nimetini almamış bir çete. İlk ihbar Bakanlık üzerinden Mart 2023'te geldi. Denetleme elemanları ilgili hastanelere giderek denetlediler. Ancak delil anlamında bir şey bulamıyorlar. Denetim ekibi delil bulamadık ama bir sıkıntı var diyerek bana geldiler. Şüphelerimiz vardı ama altını dolduramadık. 26 Nisan 2024'te emniyet tarafından bu çeteye operasyon yapıldı. 24 Kasım 2023 itibarıyla da bakanlık teftiş kurulumuza soruşturma olduğu bildirildi" diye konuşan Memişoğlu, çetenin çöküşüne giden süreci detaylı bir şekilde anlattı.

CİMER Başvurusu ile Çeteyi Çökerttik

Memişoğlu, Eylül, Ekim ve Kasım 2023'te yapılan denetimlerin ardından Mayıs 2023'te gizli takibe geçtiklerini ve Aralık 2023'te müfettiş görevlendirdiklerini açıkladı. "O zamana kadar deliller bizim elimizde değildi. İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı ilk ihbar geldiği andan itibaren büyük bir gizlilik içinde çalıştı. Deliller gelince ruhsatlar iptal edilmeye başlandı. Mali şube delilleri 3 Eylül 2024'te gönderdi. CİMER başvurusu ile çeteyi çökerttik. Bizim insanımızın bebeğimizin canı her şeyden değerlidir. Bu tür çürük elmaları yakalamak bizim boynumuzun borcu. 22 kişi tutuklandı. Bunlar bizim sağlık çalışanlarımız değil. Bunlar bizim çürük elmalarımız. Biz süreci gizli başlattık. Çeteyi çökerttik. 1,5 senedir bizim gündemimizde bu olay. Biz kötülerle mücadelenin iyileriyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bana ve Adalet Bakanı'na ne gerekiyorsa yapın talimatını verdi" diyerek çetenin çöküşünde CİMER başvurusunun önemini vurguladı.

"10 Hastanenin Kimliği Elinden Alındı"

Memişoğlu, hastane yönetimleri ve iddianamelerin bu hastanelerin ruhsatlarının iptal edilmesini gerektirdiğini belirterek 10 hastanenin kimliğinin elinden alındığını ve hasta kabul edemeyeceklerini açıkladı. Ancak, bu hastanelerde bulunan hastaların başka hastanelere sevk edileceğini de sözlerine ekledi.

"Tüm Yenidoğan Ünitelerini Denetledik"

Memişoğlu, Mart 2023'te gelen ilk ihbar üzerine İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı düzeyinde gizli bir operasyon yürüttüklerini ve Mali Şubenin teknik takibi olduğunu belirtti. "28 Eylül'de komisyon oluşturduk, tüm yenidoğan ünitelerini denetledik, teftiş yaptık. Tutuklanmış olan 22 kişinin, tutukluluk halinin kalkması için savcıyı tehdit ettiler. O kişi de tutuklandı. Bu operasyon 5 buçuk ay önce gerçekleşti. 5 Mayıs 2023'te bizim talebimizle bu kişilerin teknik takibi yapıldı. Bu büyük bir çeteyi çökertme operasyonuydu" diyerek çetenin çöküşüne giden süreci detaylı bir şekilde anlattı.

Sistemde Bir Revize Olacak mı?

Sağlık Bakanlığı'nın sürekli gelişim halinde olduğunu vurgulayan Memişoğlu, sağlık sisteminde denetlemenin zafiyetinin olmadığını söyledi. "Biz bu adamların delilleri yok etmemesi için operasyonu gizli yürüttük. Çürük elmalar sistemin içinde duramaz" diyerek gelecekte sistemin daha da güçlendirileceğini ifade etti.

Bakan Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' hakkında dikkat çeken sözler: Operasyon çok gizli ilerlediHaberler.com / Rabia Dalkılıç - Sağlık

Sağlık Bakanlığı Yenidoğan Çetesi Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Yenidoğan Operasyon 3-sayfa Türkiye Sözler Sağlık Hukuk Eylül

"
Benzer Videolar