Bakan Memişoğlu: Türkiye Sağlıkta Dünyada Sayılı Ülkelerden

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık hizmetleri konusunda dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldığını vurguladı. Memişoğlu, "Ülkemiz, sağlık hizmetleri sunumunda başarılı bir konumda. Aynı zamanda sağlık alanında üretim, teknoloji ve bilgi geliştirmek için de yoğun çaba sarf ediyoruz," dedi.

Yozgat'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerini yakından incelemek ve iyileştirme yollarını değerlendirmek amacıyla geldi. "Cumhurbaşkanımızın vizyon projesi olan şehir hastanelerimizin ilki Yozgat'ta hizmet vermeye başladı. Sağlık hizmetleri açısından Yozgat'ın iyi bir konumda olduğunu gözlemliyorum ve daha da iyileşmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle üniversite hastanemiz ve şehir hastanemiz ile beraber burada sağlık hizmetlerinin değerlendirmesini yapıyoruz," şeklinde konuşan Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma hedeflerini dile getirdi.

Topluma sağlık bilincini aşılamanın önemine değinen Bakan Memişoğlu, "İnsanlarımızın sağlığın değerini bilmesini ve hastalanmadan önce sağlıklarını ve bedenlerini korumasını önemsiyoruz. Özellikle bağımlılıktan, obezite ve yanlış beslenmeden uzak durulmasını, hareketli bir yaşam tarzı benimsenmesini tavsiye ediyoruz. Ekim ve kasım aylarının üst solunum yolu enfeksiyonlarının artış gösterdiği bir dönem olduğunu hatırlatmak isterim. Bu nedenle hijyen kurallarına dikkat edilmesi, kapalı alanlarda hastalık belirtileri görülen kişilerden uzak durulması veya hastalık durumunda izolasyonun sağlanması büyük önem taşıyor," dedi.

Türkiye'nin sağlık hizmetlerinde önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Memişoğlu, "Ülkemizin sağlık alanında önemli ilerleme kaydettiği gözleniyor. Yozgat'ın altyapısı ve sunduğu hizmetler beni oldukça memnun etti. Özellikle son 15-20 yıldır Yozgat'ta devlet yatırımlarıyla önemli adımlar atılmış ve büyük bir gelişim yaşandığını görmek beni mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu birliktelikle Türkiye çok daha iyi yerlere gelecektir. Yozgat, bu başarının önemli bir örneği. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum," ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu, daha sonra Yozgat Şehir Hastanesi'ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Memişoğlu, Yozgat Adalet Eğitim Merkezi toplantı salonunda İl Sağlık Yöneticileri Değerlendirme toplantısına katıldı.

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Politika Türkiye Hastane Sağlık Yozgat

"
Benzer Videolar