Bakan Memişoğlu: ‘Dünyada böyle bir depremin yarasını sarabilecek başka millet yok’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Amasya Üniversitesi'nde düzenlenen 2024-2025 akademik yılı açılışında ilk dersi verdi. Açılışın ardından Tıp Fakültesi Morfoloji binasının açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Memişoğlu, 11 ili etkileyen ve büyük yıkıma yol açan depremleri "asrın felaketi" olarak nitelendirdi. Depremin yaralarının sarılmasına dikkat çeken Bakan, "Böyle bir felaketin yarasını sarabilecek başka bir millet yok" dedi.

Deprem bölgesindeki çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Bakan Memişoğlu, "200-300 yıldır görülmemiş bir depremle karşı karşıyayız. Bu, bilim dünyasının tanımladığı en büyük felaketlerden biri. Hep beraber koştuk, gittik, yaraları sarmaya çalıştık. Dünyada böyle bir yarayı sarabilecek bir toplum, bir millet yok. Geçenlerde bölgede incelemelerde bulundum. Binalar yeniden inşa ediliyor, her şey ayağa kalkıyor. Bu dayanışmayı peki rehavetteyken neden gösteremedik? Bunu sorgulamalıyız. Bundan sonra bir araya gelmeli ve bu dayanışmayı sürdürmeliyiz. En önemlisi insanlara, bilime yatırım yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Açılışa Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ve diğer yetkililer de katıldı.

Bakan Memişoğlu: 'Dünyada böyle bir depremin yarasını sarabilecek başka millet yok'Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SERDOĞAN SIVACI - Politika

Kemal Memişoğlu Sağlık Bakanı Politika Eğitim Sağlık Deprem Amasya

"
Benzer Videolar