Bakan Göktaş: ‘Dijital İçerikler Çocukların Geleceğini Etkiliyor’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların dijital içeriklere maruz kalmasının, onların zihinsel gelişimlerini ve geleceklerini doğrudan etkilediğini vurguladı. Sosyal medyanın etkileri ve dijital risklerin aileler için büyük bir endişe kaynağı haline geldiğini belirtti.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde düzenlenen Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı'nda konuşan Bakan Göktaş, çalıştayın aile yapısını güçlendirerek toplumda olumlu değişiklikler yaratmayı hedeflediğini ifade etti. Çalıştayda sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, oyun oynayan çocuklar ve yetişkinler olmak üzere üç grup ele alınacak.

Bakan Göktaş, teknolojinin hızla gelişmesi ve hayatımızda giderek daha önemli bir yer edinmesiyle birlikte olumlu yönlerinin yanında olumsuz yönlerinin de olduğunu vurguladı. Özellikle çocukların dijital içeriklere maruz kalması, onların düşünce dünyalarını ve geleceklerini etkilediğini söyledi.

Dijital bağımlılıkla mücadele için bilinçli kullanım ve dijital farkındalığın önemini vurgulayan Bakan Göktaş, aileleri ve çocukları dijital dünyanın tehlikelerinden korumak için Bakanlık olarak yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Aile Eğitim Programı ile dijital okuryazarlığı ve bilinçli medya kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini, 2013 yılından bu yana 4,5 milyon vatandaşa ücretsiz eğitim sağladıklarını söyledi.

Bakan Göktaş, dijital oyunların çocukların ve gençlerin gerçeklik algısını etkilediğini ve bazı kesimlerin bu oyunları ergenlerin radikalleşmesinde araç olarak kullandığını belirtti. 2022 yılında başlatılan dijital bağımlılıkla mücadele çalışmalarında 136 binden fazla vatandaşa ulaştıklarını ve bu kapsamda mobil cihaz, sosyal medya, oyun bağımlılığı ve güvenli internet kullanımı konularında farkındalık kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çocukları dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak için Bakanlık olarak etkili bir takip ve bilinçlendirme süreci yürüttüklerini söyleyen Bakan Göktaş, sosyal medya çalışma grubu ile olumsuz içerikleri tespit ederek önleyici çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Vatandaşların zararlı içerikleri bildirebilmeleri için DUY İhbar Platformu oluşturduklarını ve tüm bildirimleri titizlikle inceleyerek gerekli mercilere ilettiklerini söyledi.

Dijital okuryazarlığın önemini vurgulayan Bakan Göktaş, çalıştayda dijital bağımlılığı üç ayrı grupla ele alacaklarını belirtti. Birinci grupta bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler, ikinci grupta oyun oynayan çocuklar, üçüncü grupta ise yetişkinler yer alacak. Dijital bağımlılığın sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de önemli bir sorun olduğunu ve toplumda farkındalık yaratılması gerektiğini ifade etti.

Bakan Göktaş: 'Dijital İçerikler Çocukların Geleceğini Etkiliyor'Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ÖMER FARUK KARATAŞ - Genel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Teknoloji Sağlık Eğitim Genel

"
Benzer Videolar