Bahreyn ve Türkiye Arasındaki Ticaret Hacmi 1 Milyar Dolar Hedefli

Bahreyn Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Bassam Ahmed Ali Marzooq, Türkiye ile dış ticaret hacimlerini 1 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Büyükelçi Marzooq, Türkiye ile Bahreyn arasındaki ekonomik ve ticari bağları güçlendirmek amacıyla Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ı ziyaret etti. Baran, Körfez'in en küçük ülkesi olmasına rağmen Bahreyn'in elverişli iş ortamıyla Türk firmaları için cazip bir yatırım noktası olduğunu vurguladı. Türk firmalarının Bahreyn'de yürüttüğü projelerin örneklerini sıralayan Baran, "Başkent Manama Havalimanı'nın inşaatı bir Türk firması tarafından gerçekleştirildi. Bir giyim firmamız ülkenizde mağaza açtı ve bir diğeri de güneş enerjisi santrali kurmak için yatırım yaptı. Türk müteahhitlerimiz Bahreyn'de konut inşaatları da gerçekleştiriyor ve projelerinin toplam değeri 1,5 milyar doları buluyor" dedi.

Büyükelçi Marzooq, Türkiye ile Bahreyn arasındaki ekonomik ilişkilerin diplomatik ilişkilerden daha önemli hale geldiğini belirterek, "İki ülke arasındaki yaklaşık 500 milyon dolarlık ticaret hacmi, özel ve kamu sektörlerinin iş birliğiyle artacaktır" dedi. Büyükelçi ayrıca Türkiye'nin inşaat sektörünün dünyada ikinci sırada olduğunu ve Türk firmalarının Bahreyn'de de projeler üstlenebileceğini vurgulayarak yatırımcıları ülkesine davet etti.

Türkiye'nin turizm ve otelcilik alanında dünyada beşinci sırada yer aldığını hatırlatan Büyükelçi Marzooq, "Turizm konusunda Türkiye'den öğreneceğimiz çok şey var. Deneyimlerinizi paylaşmanız için bir etkinlik düzenleyebiliriz" dedi. Büyükelçi Marzooq, demir çelikten alüminyuma, finanstan iletişim teknolojilerine kadar birçok alanda Türkiye ile iş birliği yaparak dış ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarma hedefinde olduklarını belirtti. Ayrıca Büyükelçi, Baran başkanlığındaki ATO heyetini de ülkesine davet etti.

Uluslararası İlişkiler Diplomasi Ekonomi Türkiye Bahreyn Finans ankara

Benzer Videolar