Bağcılar’da TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Başladı

Bağcılar Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 'TÜBİTAK 4007 Bağcılar Bilim Şenliği' resmi olarak başladı. Bu dört günlük şenlikte, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri, heyecanla hazırladıkları projelerini sergileyecekler.

Bağcılar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınbaş Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi ile birlikte düzenlenen bu önemli etkinliğe, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sansar da katılarak desteklerini gösterdiler.

"BİLİMSEL ÇALIŞMALARA ÖNEMLİ BİR KATKI OLACAK"

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen Bilim Şenliği'nin açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "Bilim Şenliği'nin ev sahipliğini dört gün boyunca Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile Fuat Sezgin Bilim Merkezi yapacak. Bu heyecan verici etkinlikte 35 farklı proje tanıtımı ve 4 seminer gerçekleştirilecek. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere 107 okuldan 7 bin 800'e yakın katılımcının yer aldığı bu şenliğin, ilçemizin bilimsel çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

GENÇLER YETENEKLERİNİ ORTAYA KOYDULAR

Açılış konuşmalarının ardından, davetliler ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin stantlarını ziyaret ederek projelerini inceleme fırsatı buldular. Gençler, büyük bir heyecanla hazırladıkları projelerini anlatarak yeteneklerini sergilediler.

RENKLİ PROJELER İLGİ ÇEKTİ

Şenliğin ilk gününden itibaren büyük ilgi gören projeler arasında 'Ressam robot', 'Yer fıstığından elde edilmiş kafeinsiz kahve üretimi', 'Çevre dostu binalar' gibi yaratıcı ve farklı tasarımlar yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Yerel Haberler Kültür Sanat Bağcılar Etkinlik Tübitak Eğitim Güncel

"
Benzer Videolar