Bağcılar Bilim Şenliği’nde Yer Fıstığından Kahve Üretimi

Bağcılar Belediyesi'nin desteklediği 'TÜBİTAK 4007 Bağcılar Bilim Şenliği'nde lise öğrencileri, ziyaretçilere kendileri tarafından üretilen yer fıstığı kahvesi ikram etti. Ziyaretçiler, bu ilginç içeceğin tadını oldukça beğendi.

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınbaş Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen bilim şenliği, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde devam ediyor. Şenlikte; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerden 107 okulun öğrencileri 35 farklı projeyi sergiledi.

FİSTIKTAN KAHVE HAZIRLANIYOR

Proje sergilerinin arasında, 'Yer fıstığından kahve üretimi' özellikle dikkat çekti. Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri, kendi kurdukları stantta yer fıstığından kahve üretti.

Öğrenciler, evde de kolayca yapılabilir bu kahvenin, sadece yer fıstığı ve süt ile hazırlandığını belirtti. Soyulan ve temizlenen yer fıstıkları, öğütülerek kıvamlı bir hale getiriliyor. Daha sonra, yoğun aroma elde etmek için kavrulan fıstıklar, süt ile pişirilerek kahveye dönüştürülüyor.

TADIM YAPANLAR KAHVEYİ BEĞENDİ

Öğrenciler, aralarında iş bölümü yaparak 10 dakika gibi kısa bir sürede kahveyi hazırlayıp şenliğe gelenlere ikram etti. Gençler ayrıca, tadım yapan ziyaretçilerin görüşlerini de aldı. Kahveyi deneyenlerin çoğu, içeceği beğendiğini söyledi.

İSTANBUL'DAKİ GENÇLER DAVET EDİLDİ

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Bilim Şenliği'nin çocukların ve gençlerin bilimle yakından tanışması ve bu alana ilgi duymalarına büyük katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, tüm İstanbul'daki gençleri şenliğe katılmaya davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Kültür Sanat Bağcılar Etkinlik Tübitak Eğitim Güncel

"
Benzer Videolar