BAE-Türkiye Dostluk ve Spor Etkinliği Ankara’da Gerçekleşti

Ankara'da düzenlenen bir resepsiyon, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye arasındaki dostluk ve spor ilişkilerini kutladı. BAE Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyona, BAE Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile spor camiasından davetliler katıldı.

Etkinlik, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenecek bir futbol turnuvasının oyuncu seçme kuralarını da içeren daha büyük bir spor etkinliğinin bir parçasıydı. Açılış konuşmasını yapan BAE Ankara Büyükelçisi Al Dhaheri, BAE ile Türkiye arasındaki güçlü ilişkileri vurgulayarak, bu etkinliğin iki ülke arasındaki dostluğun ve işbirliğinin somut bir örneği olduğunu belirtti. Sporun, kültürleri bir araya getiren ve anlayışı teşvik eden önemli bir araç olduğunu vurgulayan Al Dhaheri, BAE ile Türkiye arasındaki güçlü ekonomik ilişkilerden de bahsetti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz, konuşmasına TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayarak başladı. Yılmaz, iki ülke arasında son üç yılda 40'tan fazla anlaşmanın imzalandığını ve ikili ticaret hacminin 2023'te 20 milyar doları aştığını ifade etti. Spor diplomasisinin, ülkeler ve halklar arasındaki dostluğu güçlendirmede önemli bir rol oynadığını belirten Yılmaz, sporun, rekabet öncesinde tüm insanlığı bir araya getiren ortak duyguların yaşandığı bir platform olduğunu söyledi. Yılmaz, Türkiye ve BAE'nin spor diplomasisinde öncü ülkeler olduğunu vurguladı, hem başarılı sporcular yetiştirme hem de büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma konularında başarılı olduklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Birleşik Arap Emirlikleri Dış Politika Diplomasi Güvenlik Politika Türkiye Ekonomi Futbol Ankara Spor

"
Benzer Videolar