Avrupa liglerinde son durum! Premier Lig'de lider Liverpool, Barcelona kazanmaya devam ediyor, Napoli zirvede

vrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi arasında yer alan Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A)...

Avrupa'nın büyük liglerinde heyecan devam ediyor! İngiltere'de Liverpool, İspanya'da Barcelona, Almanya'da Bayern Münih, İtalya'da Napoli ve Fransa'da PSG, liglerinin zirvesinde yer alıyor.

 

LİVERPOOL, ZİRVEDE KALMAYA DEVAM EDİYOR

Premier Lig'de Liverpool, Chelsea'yi evinde 2-1 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Yeni teknik direktör Arne Slot yönetiminde harika bir başlangıç yapan Liverpool, ilk 8 haftada 7. galibiyetine ulaştı.

Son şampiyon Manchester City, Wolverhampton'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek Liverpool'un yakasına yapıştı. Arsenal ise Bournemouth'a deplasmanda 2-0 yenilerek namağlup serisini sonlandırdı.

Ferdi Kadıoğlu'nun 90 dakika forma giydiği Brighton, deplasmanda Newcastle United'ı 1-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. 8. haftanın sonunda 21 puanlı Liverpool zirvede yer alırken, 20 puanlı Manchester City ve 17 puanlı Arsenal onu takip ediyor.

 

LALİGA LİDERİ BARCELONA, KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

LaLiga'da Barcelona, Sevilla'yı evinde Robert Lewandowski ve Pablo Torre'nin attığı gollerle 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Namağlup Real Madrid, Celta Vigo'yu deplasmanda 2-1 yendi. Arda Güler, bu maçta forma şansı bulamadı.

Atletico Madrid ise Leganes'i evinde 3-1 mağlup etti. Bertuğ Yıldırım, Villarreal ile deplasmanda oynanan ve 1-1 berabere biten maçta Getafe formasıyla ilk 11'de başladı ve 90+3'te oyundan çıktı.

10. haftanın sonunda Barcelona 27 puanla zirvede yer alırken, Real Madrid 24 puanla ve Atletico Madrid 20 puanla onu takip ediyor.

BAYERN MÜNİH AVERAJLA ZİRVEDE KALMAYA DEVAM ETTİ

Bundesliga'da Bayern Münih, Harry Kane'in attığı hat-trick ile Stuttgart'ı 4-0 mağlup etti.

Zirve yarışını sürdüren Leipzig, Mainz'ı deplasmanda 2-0 yendi.

Nuri Şahin'in çalıştırdığı Borussia Dortmund ise St. Pauli'yi evinde 2-1 mağlup ederek 13 puanla zirve yarışında yer aldı. 7. haftanın sonunda Bayern Münih, 17 puan ve averajla Leipzig'in önünde liderliğini sürdürüyor. Freiburg ise 15 puanla iki takımı takip ediyor.

 

NAPOLİ LİDERLİĞİNİ KORUDU

Serie A'da Napoli, Empoli'yi deplasmanda Khvicha Kvaratskhelia'nın golüyle 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu.

Hakan Çalhanoğlu'nun 12. dakikada sakatlanarak oyundan çıktığı maçta Inter, Zeki Çelik'in oynadığı Roma'yı deplasmanda 1-0 mağlup etti. Zeki Çelik, maçı tamamladı.

Juventus ise Lazio'yu evinde 1-0 yendi. Kenan Yıldız, Juventus'un bu maçında 90 dakika forma giyerek mücadele etti.

8. haftanın sonunda Napoli 19 puanla zirvede yer alırken, Inter 17 puanla ve Juventus 16 puanla onu takip ediyor.

 

PSG ZİRVEYE ÇIKTI

Ligue 1'in 8. haftasında PSG, Strasbourg'u evinde 4-2 mağlup ederek averajla zirveye çıktı.

Monaco, Lille ile evinde golsüz berabere kaldı.

Olimpik Marsilya ise Montpellier'yi deplasmanda 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

PSG 20 puanla zirvede yer alırken, aynı puanda bulunan Monaco averaj farkıyla ikinci sırada bulunuyor. Marsilya ise 17 puanla zirve yarışını sürdürüyor.

Benzer Videolar