Avrupa Fair-Play ödül töreni, 30’uncu yılını Mardin’de kutlayacak

Avrupa Fair Play Birliği (EFPM), 30. kuruluş yıldönümünü kutlamak için Mardin'de uluslararası bir kongre ve ödül töreni düzenleyecek. Medeniyetlerin kesiştiği nokta olarak bilinen Mardin, Fair-Play ruhuna uygun bir konum olarak kabul ediliyor ve bu etkinliğe 41 ülkeden katılımcılar davet edildi. Etkinlik hazırlıkları başlamış durumda ve 21-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

"MİSAFİRLERİMİZ MARDİN VE ÇEVRESİNİ KEŞFETME FIRSATI BULACAK"

Avrupa Fair-Play Birliği'nin 30. yıl dönümü, Mardin'de bir ödül töreni ve kongreyle kutlanacak. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyonu İkinci Başkanı Bilge Donuk, 41 ülkeden katılımcı beklendiğini belirterek şunları söyledi: "Mardin'i çok seviyorum ve bu etkinliğe ev sahipliği yapmak için ideal bir şehir olduğunu düşünüyorum. Mardin Valiliği, Kültür Turizm Müdürlüğü ve İş İnsanı Mehmet Samsa, bu etkinliğe destek veriyor. Onların katkılarıyla başarılı bir kongre düzenleyeceğiz. Avrupa Fair-Play Birliği'ne üye 41 ülke davet edildi. Ödül töreni yapılacak ve bilimsel bir kongre düzenlenecek. Etkinlikte yaklaşık 20 ödül takdim edilecek. Hem ödül töreni hem de kongre şeklinde bir program hazırlandı. Ayrıca, misafirlerimize Mardin ve bölgeyi tanımaları için bir gezi düzenlemeyi planlıyoruz."

"AVRUPA'YA ADAY GÖSTERİLEN ÜYELER DE ÖDÜL ALACAK"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi ve Fair-Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz, Fair-Play'i tüm dünyaya yaymak için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bizim gibi diğer ülkelerin de kendi ülkelerinde ödül kazanmış veya Avrupa'ya aday gösterilmiş üyeleri bu etkinlikte ödüllerini alacak. Ödüller, spor dallarında gösterilen centilmenlik, spora adanmış bir ömür veya farklı alanlarda gösterilen Fair-Play davranışları için veriliyor. Türkiye'de davranış dalında ödül var. Spor sahasında rakibine karşı centilmen davranış gösterenlere verilen bu ödülün yanı sıra kariyer dalında da ödülümüz mevcut. Bunun dışında Türkiye'de ve dünyada toplumsal alanda verilen ödüller de bulunuyor. Bu ödüller, sporun dışında normal yaşamda gösterilen Fair-Play davranışlarını takdir etmek amacıyla veriliyor. Bu şekilde Fair-Play'i tüm dünyaya yaymak için çalışıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Sanat Uluslararası Etkinlikler Kültür Mardin Spor

"
Benzer Videolar