Atatürk’ün Çocukluğu ‘Mustafa’ Filmi ile Anlatıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğunu konu alan dört bölümlük animasyon dizisinin ilk filmi "Mustafa", Ankara ve Mersin'in ardından İstanbul'da da gösterime girdi. Atatürk'ün çocukluğu, eğitim hayatı, hayalleri ve yetiştiği çevreye odaklanan film, özellikle çocukların animasyon aracılığıyla Atatürk'ü tanıma fırsatı bulmasını sağladı. "Mustafa", çocukların algısını ve duygusal dünyasını göz önünde bulundurarak, yetişkinlerin de keyifle izleyebileceği bir şekilde hazırlandı.

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen galaya yaklaşık 1.500 kişi katıldı. 6 farklı salonda gösterilen filme büyük ilgi gösterildi ve salonlar tamamen doldu. Galaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti ve Adalet Partisi'nden temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı. Emekli Amiral Türker Ertürk, Prof. Dr. Nur Serter, Avukat Rezan Epözdemir, Gazeteciler Özlem Gürses, Melda Onur, Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır, Ceyhun Bozkurt, Avrupa Güzeli Duygu Çakmak ve Şarkıcı Hilal Altın da galada yer alan isimler arasındaydı.

'GENÇ KUŞAĞA ATATÜRK'Ü ÇİZGİ FİLMLE ANLATMAK ÇOK ÖNEMLİ'

Filmle ilgili konuşan oyuncu Altan Erkekli, "Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan bir filmin içinde ona can katan bir motif olmak benim için çok değerli. Atatürk bir dünya kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu. Genç kuşaklara Atatürk'ü bir çizgi filmle anlatmak çok önemli. Bu film, Cumhuriyeti kurmak için tüm varlığıyla ve benliğiyle mücadele eden bir insanın ruhunun, kalbinin, kişiliğinin ve estetiğinin yeniden anlatılmasını sağlıyor. Bu görev bizim üzerimize düşüyor." dedi.

MUSTAFA NASIL 'ATATÜRK' OLDU?

Atatürk'ün henüz "Mustafa" olduğu ilk 12 yılı kapsayan film, izleyenleri hayatta iniş çıkışlar yaşayan, bir hayale tutunarak kararlılıkla hareket eden ve vazgeçmeyen bir çocuğun hikayesiyle karşılaşıyor. Yaşananlar gerçekçi bir şekilde kronolojik sırada aktarılıyor ve Mustafa'yı "Kemal Atatürk" yapan özelliklerin gelişimine 19. yüzyıl son çeyreğinin Selanik atmosferi eşlik ediyor.

Mustafa'nın nasıl bir çocuk olduğunu gösteren ve gelecekte nasıl bir yetişkin olacağına dair ipuçları veren filmde, annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi, kardeşi Makbule Hanım ve dayısı Hüseyin Bey ile yaşadığı anlara yer veriliyor. Bu anlar, Mustafa'nın olgunluğunu, merhametini, stratejik zekasını, duyarlılığını, kararlılığını, inatçılığını, seçiciliğini, becerikliliğini, merakını, zorluklarla nasıl başa çıktığını, Makbule ile birlikteyken ortaya çıkan eğlenceli tarafını ve bir sorunla karşılaştığında ortaya çıkan azmini gözler önüne seriyor.

DÖRT FİLMLİK SERİNİN İLK FİLMİ

Usta oyuncu Altan Erkekli'nin seslendirdiği ve araştırmacı-yazar Erol Mütercimler'in danışmanlık yaptığı "Mustafa" filminin müziklerini Manga grubunun solisti Ferman Akgül ile sunucu ve müzisyen Oğuzhan Uğur seslendirdi. 1 milyon dolar bütçeli "Mustafa" filminin yapımcılığını Kamuran Ayna ve Emir Cömert üstlenirken, gala organizasyonu ve medya iletişimini Contact More Strategy gerçekleştirdi.

"Mustafa", Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan 4 filmden oluşan serinin ilk filmidir. Atatürk'ün gençlik dönemini anlatan "Mustafa Kemal" filmi 23 Ekim 2026'da, yetişkinlik yıllarını konu alan "Mustafa Kemal Atatürk" filmi 3 Kasım 2028'de ve "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" filmi 1 Kasım 2030'da vizyona girecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sanat İstanbul Kültür Sinema Eğitim Sanat Çocuk

"
Benzer Videolar