Artvin’de Sağanak Yağış ve Heyelan: 8 Ev Tahliye Edildi

Arhavi ilçesinde yaşanan şiddetli yağışlar, bazı bölgelerde toprak kaymalarına, zeminde çatlakların oluşmasına ve evlerde hasara yol açtı. Bu olumsuzluklar nedeniyle, ilçede 8 ev güvenlik amacıyla boşaltıldı.

Yağışların etkisiyle Arhavi'ye bağlı Dereüstü köyünde meydana gelen heyelan, yerleşim alanlarında çatlaklar ve evlerde hasara neden oldu. Köylülerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda, 8 evin heyelan tehlikesi altında olduğu belirlendi. Bu nedenle 8 evin sakinleri, tedbir amaçlı olarak evlerinden tahliye edildi. Jandarma ekipleri, köyde güvenlik önlemleri alarak heyelan riskinin olduğu bölgeye girişleri yasakladı.

Artvin Valisi Turan Ergün, köydeki evlerin heyelan riski nedeniyle boşaltıldığını açıkladı. Ergün, "Yağışlar nedeniyle Arhavi Dereüstü köyünde oluşan risk nedeniyle, 8 ev AFAD ekiplerimiz tarafından tahliye edildi." dedi.

Vali Ergün ayrıca, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Borçka ilçesine bağlı Uğur, Düzenli, Camili, Kayalar, Efeler ve Maral köy yollarının ulaşıma kapandığını belirtti. Karayolları ekiplerinin yolları açmak için çalışmalara başladığını da ifade etti.

HABER: Nurbay USTA KAMERA: ARTVİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Hava Durumu Doğal Afet Güvenlik Jandarma 3-sayfa Arhavi Artvin Sağlık Güncel AFAD

"
Benzer Videolar